Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Duel zklamaných - Češi si zahrají o bronz s Finskem

Helsinky - České hokejisty čeká na mistrovství světa závěrečný zápas, v němž budou usilovat o bronzové medaile. V duelu poražených semifinalistů nastoupí svěřenci trenéra Aloise Hadamczika od 15:00 v Helsinkách proti domácímu Finsku bez zraněných útočníků Martina Erata a Milana Michálka. Přímý přenos vysílá ČT4 a náš web, komentují Michal Dusík a David Pospíšil. Studio MS začíná už ve 14:30 a provedou jím Robert Záruba, Martin Hosták a Milan Antoš.

Zklamaní Češi po utkání se Slovenskem
zdroj: ČTK/AP

Jak kouč Alois Hadamczik avizoval už po sobotním semifinále se Slovenskem (1:3), do branky se postaví Jakub Štěpánek. Do hry se vrací poprvé od předposledního zápasu ve skupině proti Rusku útočník Lukáš Kašpar.

Erat má po zákroku Libora Hudáčka z poloviny úvodní třetiny duelu se Slovenskem bolesti hlavy. "Podezření na otřes mozku se naštěstí nepotvrdilo. Milan Michálek má problémy s kolenem," řekl tiskový mluvčí Českého svazu ledního hokeje Zdeněk Zikmund.

Čeští hokejisté, kteří včera podlehli v boji o finále 1:3 Slovensku, budou hrát o bronz druhý rok po sobě. "Hráči si musí uvědomit, že porážka je pryč a že další úspěch může být, když teď porazíme Finy. To si musí každý v hlavě srovnat," uvedl kouč Hadamczik, jehož svěřenci loni v duelu o třetí místo porazili Rusko.

Plekanec vzal prohru se Slovenskem na sebe

Kapitán českých hokejistů Tomáš Plekanec vzal semifinálovou porážku se Slovenskem (1:3) na mistrovství světa v Helsinkách na sebe. Jeho křížnou přihrávku v útočném pásmu při přesilovce Čechů vystihl Michal Handzuš a vysunul do úniku Miroslava Šatana, který získal svému týmu vedení 2:1. "Bohužel rozhodla moje chyba. Věděl jsem, že je zle. Pořád jsem si říkal, že je dost času a třeba to tam ještě padne. Měli obranu totálně zabetonovanou a mně v tu chvíli bylo jasné, že to bude strašně těžké," řekl Plekanec, který je se sedmi body za gól a šesti asistencemi nejproduktivnějším českým hráčem na šampionátu.

Vicemistr světa z roku 2006 z Rigy a držitel bronzu z loňska z Bratislavy na vysněné zlato nedosáhne, ale věří, že tým nechá v dnešním boji o třetí místo s Finskem na ledě všechny zbývající síly. "Na finále to nevyšlo, ale zase pojedeme nadoraz. Snad to uděláme," dodal devětadvacetiletý kladenský odchovanec.

O tom, kdo vystřídá na hokejovém trůnu Finsko, rozhodne finále mezi Ruskem a Slovenskem. Sborná pod vedením trenéra Zinetuly Biljaletdinova na turnaji neztratila ani bod a domácí tým v semifinále deklasovala 6:2. Přímý přenos nabídne už od 18:30 ČT4 a náš web.

Sestava českých hokejistů:

Štěpánek - Němec, Nakládal, Čáslava, Krejčík, Krajíček, Mojžíš, Blaťák - Frolík, Plekanec, Tenkrát - Hemský, Krejčí, Průcha - Koukal, P. Nedvěd, Vondrka - Petružálek, Novotný, Kašpar.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články