Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Diamantová liga 2024

Druhý gól zápas zlomil, přiznal Kovář

Helsinky - Ve čtvrtfinále hokejový brankář Jakub Kovář řadou důležitých zákroků pomohl české reprezentaci k postupu do semifinále proti Slovensku, to ale nedochytal. Trenér Alois Hadamczik jej totiž ve 47. minutě stáhl ze hry a na jeho místo poslal Jakuba Štěpánka. Klíčovým momentem duelu byla podle českobudějovického gólmana branka Miroslava Šatana na začátku třetí třetiny.

"Tam se to lámalo. My měli přesilovku, ujel nám hráč a já jsem to nechytil. To rozhodlo," řekl zklamaný Kovář. Po předchozím výkonu proti Švédsku přitom hokejisté cítili, že by do finále mohli postoupit. "Zklamání nejde ani popsat. Všichni cítili, že to finále není tak daleko. Samozřejmě jsme věděli o síle Slováků, ale představovali jsme si to trošku jinak," uvedl.

Že budou Slováci hrát na brejky, to očekával. "Oni tady takhle hrají celý turnaj. My jsme o tom věděli. Bohužel se k tomu přidala trošku smůla při tom druhém gólu a pak už to ubránili," zhodnotil Kovář zápas.

Mrzela ho i první inkasovaná branka, kdy Miroslav Šatan našel mezeru pod jeho betonem. "Mrzí mě to, ale srovnali jsme na 1:1 a po dvou třetinách jsme pořád byli ve hře. Bohužel ty dva nájezdy to pak rozhodly," řekl.

Teď se český tým musí připravit na nedělní souboj o třetí místo s domácím Finskem. Stejně jako před rokem. "Tam ale byl ještě den volna. Letos se hraje hned další den odpoledne, takže to bude těžší. Ale každý by si tu placku chtěl odvézt a věřím, že se o ni popereme," dodal Kovář.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články