Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Hadamczik: Uvolněný zápas může být před Švédskem plus

Stockholm - Před klíčovou čtvrteční čtvrtfinálovou bitvou se Švédskem podle trenéra českých hokejistů Aloise Hadamczika odevzdané Německo sice národní tým neprověřilo, ale kouče potěšila předvedená hra. "Nemůžeme na tom stavět, ale jsem rád, že to byl pro kluky pohodový zápas. Bavili se hokejem a uvolněný zápas pro ně může být velké plus," prohlásil kouč.

"V utkání byla vidět spousta věcí, které by tam měly být. Ale soupeř nám umožnil hrozně moc. My jsme je svým pohybem a dobrou přihrávkou do ničeho nepustili, nezahazovali jsme puky a individuálně se hráči, hlavně Hemský, prosazovali, a proto bylo utkání pro nás tak jednoduché," řekl Hadamczik.

V utkání s Německem se dařilo především třetímu útoku, kam se místo odpočívajícího Petra Nedvěda zařadil k Aleši Hemskému a Petr Průchovi Petr Koukal. Hadamczik se ale proti Švédům vrátí k původnímu složení formací. "My jsme hráli v tréninkové tempu, nebyli jsme obsazovaní. I když tento útok hrál velmi dobře, Hemský si na place dělal, co chtěl, a bylo to takové jeho galapředstavení, tak se nesmíme zlákat," prohlásil kouč.

Nakládal by měl proti Švédům hrát

Ve třetí třetině už nehrál obránce Jakub Nakládal, který měl od konce první třetiny problémy s třísly. "Pavel Kolář ho dává dohromady a měl by hrát. Také Petr Koukal tam měl dva tvrdé střety a věřím, že to zranění nebude a můžeme udělat sestavu pro čtvrtfinále," doplnil Hadamczik. Nepočítá ale, že by měl k dispozici beka Zdeňka Kutláka, který se zranil v úvodním utkání s Dánskem. "Myslím si, že moc šancí není, že by ještě zasáhl do hry. Dlouhou dobu stál, nehrál a zranění se ukázalo, že je delšího charakteru."

Na posledních devět minut poslal Hadamczik do branky i třetího brankáře Petra Mrázka. "Tomu klukovi to zase může zvednout sebevědomí. Během utkání jsme věděli, že je rozhodnuto. Nechtěli jsme brát Štěpánkovi čas na ledě, tak jsme se domluvili, že ve třetí třetině ho dáme druhou polovinu do branky," okomentoval to Hadamczik.

Talent hrající zámořskou juniorskou OHL za Otttawu 67's si stihl připsat dva úspěšné zákroky. "On je vždy koncentrovaný na výkon, maká v tréninku a na každé cvičení chodí naplno. Měl jeden těžký zákrok, se kterým se vyrovnal," ocenil Hadamczik. "Žádná nervozita nebyla, spíš jsem se na to strašně moc těšil," glosoval Mrázek po utkání.

Koukal: O možnosti vybrat si soupeře jsme vůbec nepřemýšleli

Čeští hokejisté ani na okamžik nepřipustili spekulace a podezření z toho, že by si měli vybírat soupeře pro čtvrtfinále a místo domácích Švédů, proti kterým se jim příliš nedaří, zvolit dlouholetého rivala Rusko. "Vůbec jsme nad tím nepřemýšleli. Prohrát s Němci, kterým to zrovna moc nešlo, to by asi nebyla ta nejlepší příprava na čtvrtfinále," řekl útočník Petr Koukal.

Věří, že čtvrteční bitva bude mít zcela jiný průběh než utkání v rámci základní skupiny, kterému Seveřané vládli a vyhráli ho s přehledem 4:1. "Rusové ten stroj porazili, nějaké mezery tam snad mají. Musíme se připravit, aby ten výkon byl jiný než v utkání tady, kdy nás porazili. Hra se pak zlepšovala, tedy kromě druhé třetiny s Lotyši, tak snad na to navážeme. Bude to boj; nemůžeme ale jen čekat, co budou dělat Švédi."

Při dobytí světového titulu před dvěma lety dokázal český tým nadcházejícího čtvrtfinálového soupeře hned dvakrát porazit, ale většinou mívá navrch soupeř. "Nevím, jak si to vysvětlit, asi nám prostě nesedí. Ale třeba teď budou sedět, mohli by být trošku pod tlakem, tak snad toho využijeme," věří Koukal v překvapení na účet domácího favorita.

Švédští hokejisté se stali mistry světa naposledy v roce 2006 v Lotyšsku, kdy ve finále porazili právě českou reprezentaci.

Program čtvrtfinále

12:00 (Helsinky): Kanada - Slovensko.

14:45 (Stockholm): Rusko - Norsko.

17:30 (Helsinky): USA - Finsko.

20:15 (Stockholm): Švédsko - Česká republika.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články