Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Dohráno MOL Cup

Kometa zahájila přípravu bez několika opor

Brno - Zatím bez několika opor zahájili hokejisté stříbrného týmu extraligy Komety Brno letní přípravu. Chyběli Tomáš Žižka a Jakub Svoboda, kteří si prodloužili sezonu v reprezentaci. Slovenský útočník Róbert Petrovický má ve smlouvě, že podle svých zvyklostí v létě trénuje individuálně. Do přípravy se teprve zapojí Tomáš Divíšek, další útočník Jaroslav Svoboda ještě jedná s vedením o smlouvě.

Trenér Zdeněk Venera se snaží dostat z hlavy hráčů myšlenky na úspěšnou uplynulou sezonu. "Musíme myslet na nadcházející ročník, který bude hodně těžký," řekl. Už před týdnem začal trénovat jen s malou skupinkou mladých hráčů. Na stadionu Moravské Slavie si dnes dopoledne hokejisté vedle běhání zahráli fotbálek, odpoledne je čekala další fáze.

"Nejdeme do tréninků hned zostra," uvedl Venera. Pod taktovkou kondiční trenérky Hany Bubníkové se připravovali útočníci Roman Erat, Jakub Koreis a Radek Dlouhý, který ještě doléčuje poraněné koleno. Z nových posil už byli na tréninku brankář Martin Falter a útočník Jan Hruška.

Z marodů z konce sezony se už zapojili do plného tréninku Miroslav Holec a po zlomenině žeber i Tomáš Svoboda, jehož hostování se po sezoně změnilo v přestup. "Nabídku ze zahraničí bych zvažoval, ale v rámci extraligy jsem o žádném jiném týmu neuvažoval," řekl Svoboda.

Na jubilejní dvacátou sezonu se připravuje kapitán týmu Radim Bičánek. "Byl jsem dnes na tréninku asi jediný z hráčů nad třicet let. Kdybych si dal delší pauzu, tak bych se do toho těžko dostával. Potřebuji dostat do těla sílu a kondici," uvedl sedmatřicetiletý hráč, podle kterého byly tři týdny volna po sezoně ideální. K rozhodnutí pokračovat v Brně dospěl ještě před play-off. "Když jsme se dostali do desítky a ze strany vedení byl o moje služby zájem, tak jsem chtěl pokračovat. V Kometě se utvořila super parta. V mém věku je už všechno o týmovém úspěchu," řekl Bičánek.

Po třech týdnech suché přípravy v Brně odletí hokejisté 2. června k týdenní přípravě do Turecka. Po dalších třech týdnech suchého tréninku v Brně je čekají tři týdny dovolené a po ní už půjdou 23. července na led.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články