Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Buly - debata expertů

Komise Nedvěda za zákrok na Těreščenka nepotrestala

Stockholm - Disciplinární komise Mezinárodní hokejové federace se zabývala zákrokem českého útočníka Petra Nedvěda v nedělním utkání proti Rusku na Alexeje Těreščenka a rozhodla se čtyřicetiletého centra nepotrestat. Potvrdil to tiskový mluvčí Českého svazu ledního hokeje Zdeněk Zikmund. Nedvěd ve 36. minutě po vhazování zasáhl Těreščenka holí mezi nohy, což bylo podle slov českého hráče nechtěné. Sudí Lars Brüggemann z Německa a Danny Kurman ze Švýcarska situaci jako nedovolený zákrok nevyhodnotili.

"Na buly jsem to promáchnul, trefil jsem ho samozřejmě do míst, kde je to bolestivé. Tomu rozumím, ale nebyl v tom žádný úmysl. Byl bych překvapený, kdyby to posoudili jako něco, co by mě mohlo distancovat na zápas," řekl novinářům Nedvěd.

Nejstarší hráč turnaje si připsal v šesti zápasech čtyři body za dvě branky i asistence a dělí se o pozici třetího nejproduktivnějšího hráče českého týmu za Tomášem Plekancem a Alešem Hemským. Disciplinární komise už na turnaji vynesla několik trestů, ale Nedvěda nesuspendovala.

Je nám líto, video expirovalo.
Rozhovor s Petrem Nedvědem
Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články