Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Kovář: Může to být třeba nejlepší zápas kariéry

Stockholm – Do přípravy před mistrovstvím světa vstupoval hokejový brankář Jakub Kovář jako reprezentační trojka. Odmítnutí Ondřeje Pavelce a Kovářovy výborné výkony v přípravných utkáních měly za následek, že reprezentace vstupovala do šampionátu bez jasné jedničky. Kovář zazářil proti Dánsku i Norsku a v rámci rotace gólmanů se postaví do branky i v neděli. "Může to pro mě brzo skončit, ale taky to může být jeden z nejlepších zápasů kariéry," uvědomuje si Kovář.

Po pátečním utkání s Itálií řešili reprezentační trenéři, kdo se postaví do branky v důležitém duelu s Ruskem. Jakub Štěpánek zná většinu hvězd sborné z KHL, Jakub Kovář zase mohl navázat na utkání Euro Hockey Tour, ve které vychytal proti sborné dvě vítězství. "Rozhodnutí jsme čekali už včera večer, ale trenér si ho nechal na dnešek. Oznámil nám, že zítra budu chytat já a proti Němcům půjde do branky Kuba (Štěpánek)," uvedl Kovář.

Fakt, že se proti němu postaví nejlepší hráč šampionátu Jevgenij Malkin, Kovář příliš neřeší. "Strašit se konkrétním hráčem by nebylo dobré, Rusové mají dobrý celý tým a musíme se na ně pořádně připravit. Moc jeho zápasů jsem neviděl, ale je to určitě komplexní hráč, tvoří hru a nemá žádnou výraznou slabinu. Navíc mu Rusové oproti turnaji v Brně výrazně přizpůsobili styl hry," domnívá se Kovář.

 

 

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články