Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Hadamczik: Třetí třetina s Lotyši se už blížila ideálu

Stockholm - Trenér českých hokejistů Alois Hadamczik ocenil svůj tým za výkon proti Lotyšsku a spokojený byl hlavně se závěrečnou třetinou, v které jeho svěřenci dokonali obrat v utkání. "Přístupem, nasazením a vůlí se tato část konečně blížila ideálu," řekl trenér po zápase. Češi utkání i přes špatný rozjezd nakonec dokázali dotáhnout do vítězného konce a posunuli se blíže k čtvrtfinále. Další krok můžou udělat dnes, od 16:15 hrají proti Itálii. Zápas sledujte na ČT4 a našem webu, studio začíná v 15:50, utkání komentují Robert Záruba a Martin Hosták, ve studiu sedí Jiří Hölzel a David Pospíšil.

Alois Hadamczik
zdroj: ISIFA

Hadamczikovi se ale nelíbil příliš vysoký počet vyloučení. "Nevím, jestli to nazvat smůlou, ale máme jich pořád hodně. Začneme zápas tím, že hrajeme oslabení čtyři minuty v kuse. Lotyši měli 30 procent využití přesilovek, což je výborné. Před utkáním jsme ukazovali hráčům na oslabení, jak to hrají. Musím říct, že to kluci splnili výborně; byl to klíč k tomu, že jsme nedostali góly," chválil Hadamczik.

V poslední třetině zamíchal sestavou

Opět se mu líbil i výkon brankáře Jakuba Kováře, který zatím odchytal tři ze čtyř zápasů, i když jako týmová jednička byl před turnajem označen Jakub Štěpánek. "Nemá velké zkušenosti s mezinárodním hokejem kromě Euro Hockey Tour, chytal v klidu a velmi dobře. Tým mu důvěřuje a on v brance vypadá velice jistě," doplnil Hadamczik.

Alois Hadamczik: Byli jsme poslední třetinu trošku odvážnější, změnili jsme taktiku, hráči se vydali. Ukázali, co v nich je za rezervu. Bylo to velmi kvalitní utkání. Do třetí třetiny jsme si řekli, které věci změníme a co chceme hrát. Byli jsme nahecovaní, šli jsme do toho s plnou vervou a naši zkušení hráči zápas rozhodli. Přístupem, nasazením a vůlí se tato část blížila ideálu.

V závěrečné třetině opět zamíchal kouč sestavou. Do druhé formace se posunul k Davidu Krejčímu a Petru Průchovi Aleš Hemský a Petr Tenkrát hrál s Petrem Nedvědem a Petrem Koukalem. "Zdálo se mi, že v té lajně jsou hráči, kteří mají více oči dopředu než dozadu, a soupeř na ní měl hodně šancí. Prohodili jsme křídla, myslím si, že to bylo dobře," prohlásil Hadamczik. "V závěru jsme tam poslali Jirku Novotného, protože to Petr Koukal odedřel a měl toho dost," doplnil k míchání sestavou.

Stále tak pokračuje hledání ideálního složení útoků. "Dáme ještě hráčům šanci, aby se projevili v dalším zápase, Pak se místo někoho zařadí do sestavy Erat," prohlásil Hadamczik. Ofenzivní posila z Nashvillu se připojí k týmu v pátek ráno.

Hadamczikův tým na šampionátu vedle porážky se Švédskem 1:4 zdolal z papírově slabších soupeřů po Dánsku (2:0) a Norsku (4:3 po samostatných nájezdech) i Lotyše po boji. "Podívejme se na Rusy, kteří hrají 3:1 s Dány. Soupeři se bojovností a nasazením pořád přibližují a na žádném mistrovství světa a olympiádě se nedá vyhrát jednoznačným způsobem," podotkl Hadamczik.

Je naopak rád, že v takových zápasech český tým roli favorita výsledkově potvrdil. "Kdybychom prohráli, byli bychom pod těžkým tlakem. Museli bychom riskovat jedno utkání s Němci, jak dopadneme. Jsem hlavně rád i za to, že tým už ukázal trošku svou tvář," dodal Hadamczik.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články