Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Svět motorů

Už to bylo lepší, shodují se Nedvěd s Plekancem

Stockholm – Petr Nedvěd se významně podílel na vítězství českého týmu nad Lotyšskem. V 51. minutě se za nerozhodného stavu dostal do samostatného úniku, gólmanu Masalskisovi nedal šanci a vsítil vítězný gól národního mužstva. Ve čtyřiceti letech tak dal svůj první gól na mistrovství světa, puk si ale na památku neschoval.

Tomáš Plekanec
zdroj: ČT24

"Ani jsem na to nepomyslel. Byl jsem tak soustředěný do hry, že jsem na to zapomněl,“ přiznal český střední útočník. Zároveň si ale uvědomoval, že hlavně ze začátku měl výkon českého týmu k ideálu daleko. „Samozřejmě že to byl další zápas, který se nevyvíjel ze začátku, jak jsme chtěli, ale se šťastným koncem. Doufejme, že nám dodá tohle vítězství sebevědomí. A hlavně ve finiši, tam jsme trochu hluchý," věří útočník.

Petr Nedvěd se sám postaral o rozhodující branku zápasu, kterou vstřelil z ojedinělého úniku, jímž se mu podařilo překonat soustředěnou lotyšskou obranu. "Všichni tihle papírově slabší soupeři vycházejí ze zajištěné obrany a takovýchto situací se tam moc nestává. Někdo mi to tam krásně přihrál a naštěstí jsem dal gól," popisoval situaci Nedvěd.

Doposud se českému útoku na mistrovství moc nedařilo, ale všichni doufají, že zápas s Lotyšskem trápení definitivně zlomil. "Moc se nám střelecky nedaří a jsme rádi za každý gól. A já osobně jsem samozřejmě rád, že jsem to prolomil, a doufejme, že teďka už nám to tam bude padat," doufá Nedvěd.

Kapitán Tomáš Plekanec vyzdvihl zvýšenou aktivitu celého týmu v posledním utkání. "Sráželi jsme se daleko víc než v těch minulých zápasech. Samozřejmě se to dá dělat víc, ale celkově to bylo daleko lepší než první tři zápasy," uvedl.

Na druhé straně nezastíral český kapitán negativa. "Druhá třetina byla špatná, sklouzla do toho, jak jsme hráli první tři zápasy. Přesilovky musíme zlepšit, pořád hledáme optimální složení řad," připomněl Plekanec, který zatím jako jediný z Čechů dokázal na šampionátu skórovat v početní výhodě.

Se třetí třetinou byl spokojený i Hadamczik

Výkon svého týmu proti Lotyšsku ocenil také trenér českých hokejistů Alois Hadamczik. Podle něj se právě třetí třetina s Lotyši už blížila ideálu. "Byli jsme poslední třetinu trošku odvážnější, změnili jsme taktiku, hráči se vydali. Ukázali, co v nich je za rezervu," řekl Hadamczik.

Alois Hadamczik, trenér:

Nelíbil se mu ale příliš vysoký počet vyloučení. "Nevím, jestli to nazvat smůlou, ale máme jich pořád hodně. Začneme zápas tím, že hrajeme oslabení čtyři minuty v kuse. Lotyši měli 30 procent využití přesilovek, což je výborné. Před utkáním jsme ukazovali hráčům na oslabení, jak to hrají. Musím říct, že to kluci splnili výborně; byl to klíč k tomu, že jsme nedostali góly," chválil Hadamczik.

Opět se mu líbil i výkon brankáře Jakuba Kováře, který zatím odchytal tři ze čtyř zápasů, i když jako týmová jednička byl před turnajem označen Jakub Štěpánek. "Nemá velké zkušenosti s mezinárodním hokejem kromě Euro Hockey Tour, chytal v klidu a velmi dobře. Tým mu důvěřuje a on v brance vypadá velice jistě," doplnil Hadamczik.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články