Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Golf Time

Lener: Budeme věřit, že to kluci v šesti obráncích zvládnou

Stockholm – Slavomír Lener, generální manažer českého týmu na šampionátu, má na starosti kontakt s případnými posilami mužstva z NHL. Martin Erat je už na cestě do Švédska, v nejbližších dnech by mohl dorazit i Jakub Voráček. Český tým však má na soupisce jen šest zdravých obránců a musí tak doufat, že se uzdraví zraněný Zdeněk Kutlák. 

Slavomír Lener
zdroj: ISIFA/LN

Jakub Voráček by mohl být další posilou českého týmu z NHL, tíží ho ale zdravotní problémy, které si odnesl z bojů o Stanley Cup. "Musí projít dokonalou lékařskou prohlídkou. Očekáváme, že se nám každou chvilku ozve," říká Lener.

Obránce Zdeněk Kutlák už začal trénovat, ale k zápasu stále není připraven. Český tým má tak k dispozici pouze šest obránců. V případě, že by přijel Voráček a byl dopsán na soupisku, český tým bude dost možná muset turnaj odehrát pouze na šest obránců. "Tady to riziko opravdu je. Pokud přijede Voráček, tak ho trenéři rádi zařadí a budeme věřit, že to obránci v šesti, případně sedmi se Zdeňkem Kutlákem, zvládnou," přiznává generální manažer týmu.

Další posila Martin Erat je už na cestě a do dějiště šampionátu by měl přiletět v pátek kolem sedmé hodiny ranní. Teoreticky by mohl nastoupit už proti Itálii, očekává se ale, že hráč spíše zvolí odpočinek. "Rozum velí, aby nenastoupil. Aby si zatrénoval, počkal třeba na druhý den. Ale každý hráč je jiný, každý se cítí jinak. Někomu to pomůže, když okamžitě jde a dostane se do zápasového rytmu. Někdo si chce odpočinout. Určitě to necháme na něm," upřesňuje Lener.

Slavomír Lener si je vědom, že národní tým nepodává výkony, které čeští fanoušci očekávají. Věří ale, že vše se k lepšímu obrátí. "Ano, máme z devíti bodů pět bodů. Rádi bychom měli alespoň o dva více. I ta hra není tak plynulá jako třeba ze strany švédského týmu. Ale Švédům se hraje určitě lépe. Když hrají Švédi, je tady deset tisíc diváků, když hrajeme my, je jich tu tisíc. To mužstvu nepřidá," upozorňuje Lener na vlažnou atmosféru, která panuje na stadionu. "Ta parta tady funguje. Kluci drží pohromadě. Žádné skupinky. Takže to je výborné pro to, aby kluci šli dál," věří generální manažer českého týmu.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články