Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Paralympijský magazín

Zetterberg: Opravdu si to užíváme

Stockholm – Na letošním mistrovství baví diváky i jeden z nejlepších útočníků světa Henrik Zetterberg. Švédský centr v dresu Detroitu vyrostl ve velkou osobnost, i proto si ho severoamerický klub pojistil dlouhodobou smlouvou až do roku 2021. Zetterberg je vždy tam, kde je potřeba. Umí skvěle kombinovat, útočit i bránit. 

Henrik Zetterberg
zdroj: EPA autor: BARTLOMIEJ ZBOROWSKI

Zetterberg i na mistrovství světa ve švédském dresu potvrzuje svou extratřídu a podle svých slov se na domácím šampionátu zatím cítí výborně. "Chytili jsme dobré tempo hned od začátku turnaje a zvládli jsme všechny tři zápasy," libuje si švédský centr.

Se svým posledním soupeřem z Dánska si hlavně ze začátku zápasu švédský tým se Zetterbergem v čele pohrával jak kočka s myší. Než se Dánové stačili rozkoukat, už prohrávali 4:0. Konec zápasu už si hráči Tří korunek mohli dovolit vypustit. "Hráli jsme dobře, ve vysokém tempu. Pak jsme trochu polevili a Dánové naopak přidali, takže ten závěr byl o něco těžší," přiznává Zetterberg.

I tak souhra první švédské řada vzbudila velkou pozornost. Podle komentátora České televize Martina Hostáka dokonce připomínala slavný sovětský útok Makarov – Larionov - Krutov. "No tak to nevím, jestli to vypadalo až tak dobře. Prostě si vyhovíme. Ta střídání, kdy se nám daří, si opravdu užíváme. Je dobře, že můžeme přispívat i góly, když už máme dost prostoru na ledě," říká skromně švédský útočník.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články