Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Golfista roku

Masalskis: Proti Česku budeme hrát na výhru

Stockholm – Další zápas národního týmu na hokejovém mistrovství světa se kvapem blíží. Českým útokům bude ve čtvrtečním utkání čelit lotyšský gólman Edgars Masalskis. Pobaltský tým má podle něj krom zisku bodů důležitých pro postup do čtvrtfinále i další motivaci – Lotyši by totiž chtěli prolomit černou sérii a poprvé v historii Čechy porazit. 

Podle brankáře ruského klubu Jugra Chanty-Mansijsk byli Lotyši nejblíže překvapení v roce 2010 na olympijských hrách ve Vancouveru. Tehdy prohráli v osmifinále po trefě Davida Krejčího 2:3 v prodloužení. "Na ten zápas nikdy nezapomenu. Byli jsme opravdu blízko, abychom vyřadili Čechy na olympiádě. Pro nás by to byl opravdu veliký úspěch. Jen tak tak nám to uniklo," řekl novinářům Masalskis.

Ve Vancouveru mohli Lotyši získat cenný skalp proti týmu plnému hvězd z NHL. "Nevím, možná to byl náš nejlepší zápas proti nim. Pořád jsme ale nad Českem nikdy nevyhráli, budeme se snažit tuto tradici prolomit," doplnil dvaatřicetiletý gólman, který už je na jedenáctém mistrovství světa a třikrát startoval i na olympijských hrách.

Sílu českého týmu si ale dobře uvědomuje. "Zápasy s Českem byly vždycky těžké. Mají skvělý tým a hodně výborných hokejistů, ale my nepůjdeme do zápasu s poraženeckou náladou. Budeme hrát na výhru," slíbil Masalskis, podle něhož je v týmu soupeře hodně osobností. "Znám hráče z KHL. Dále jsou to Krejčí, Plekanec, také veterán Nedvěd je výborný. Mají prostě hodně skvělých hokejistů."

Utkání Lotyšsko - Itálie
zdroj: AP

Lotyši mají po třech zápasech o bod více než Češi. Po porážce s Ruskem 2:5 totiž zdolali Německo 3:2 a Itálii 5:0. Tým kouče Aloise Hadamczika po vítězství nad Dánskem 2:0 podlehl Švédsku 1:4 a Norsko zdolal 4:3 až po samostatných nájezdech. "Já jsem český tým pořádně neviděl, ale hra jim nejde, jak by chtěli. Ale nic to neznamená," podotkl Masalskis.

Loni skončili Lotyši na mistrovství světa na Slovensku až třináctí, ale letos mají pod taktovkou kanadského trenéra Teda Nolana turnaj slibně rozehraný. "Pro nás je vždycky cílem postup do čtvrtfinále a tam se může stát cokoliv," prohlásil gólman. 

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články