Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Buly - debata expertů

Bělorusko otočilo utkání s Kazachstánem a slaví výhru 3:2

Helsinky - Hokejisté Běloruska si připsali na konto první body na letošním světovém šampionátu, když v základní skupině v Helsinkách porazili Kazachstán 3:2. Kazaši, kteří naopak zůstali bez bodu, vedli v průběhu zápasu 2:0, ale Bělorusko vývoj ještě do konce druhé části otočilo.

Bělorusko - Kazachstán
zdroj: ČTK/AP

Už na konci druhé minuty si pomohl faulem Bumagin, ale Bělorusové místo využití početní výhody sami inkasovali. Po obrovské chybě Stěpanova se k puku dostal Krasnoslobodcev a propálil bezmocného Mezina. Střelec gólu mohl později zvýšit, ale tentokrát byl úspěšnější běloruský gólman.

Vše podstatné pro výsledek zápasu se nakonec vměstnalo do šesti minut a deseti vteřin druhé třetiny. Při hře čtyři na čtyři nahodil Krasnoslobodcev obloučkem puk směrem k běloruské brance, ten sice nemířil mezi tyče, ale nešťastník Mezin, jemuž prošel mezi betony, ho sám umístil za brankovou čáru. Kazaši navíc poté dohrávali přesilovku, jenže v útočném pásmu osudově chybovali, pláchl jim rychlík Kolcov a přesnou střelou na vyrážečku snížil. V 34. minutě si Grabovskij pohrál s gólmanem Jeremejevem, vytáhl ho z branky, za jeho zády uklidil puk do sítě a vyrovnal. Jen 15 vteřin nato navíc napřáhl Kovyršin a tečovanou ranou dokonal obrat.

Mezin odčinil svou chybu ve 46. minutě, kdy se proti němu řítil Bumagin, na druhé straně v obdobné situaci neuspěl Meleško. Kazaši s blížícím se koncem duelu stupňovali tlak a v 58. minutě byli po závaru v Mezinově brankovišti blízko vyrovnání, ale nakonec se třetího gólu nedočkali ani při více než minutové power-play.

Bělorusko - Kazachstán 3:2 (0:1, 3:1, 0:0)

Branky a nahrávky: 29. Kolcov, 34. Grabovskij (Graborenko), 34. Kovyršin - 3. Krasnoslobodcev, 28. Krasnoslobodcev (Dudarev, Jeremejev). Rozhodčí: Fraňo (ČR), Levonen (Fin.) - Kilian (Nor.), Wilmot (Kan.). Vyloučení: 6:3. Bez využití. V oslabení: 1:1. Diváci: 3 221.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články