Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Lotyši přehráli Itálii 5:0 a dostali se před Čechy

Stockholm - Hokejisté Lotyšska porazili ve stockholmské základní skupině mistrovství světa Itálii vysoko 5:0. Lotyši mají na kontě šest bodů a na třetí příčce tabulky vystřídali český tým, který nastřádal o bod méně. Italové, kteří překvapivě porazili Dány, zůstali se dvěma body šestí.

Utkání Lotyšsko - Itálie
zdroj: AP

V první třetině, která byla na střely mezi tyče vyrovnaná, se favorizovaní Lotyši pomaleji rozjížděli, přesto to byli oni, kdo si vypracoval lepší příležitosti k otevření skóre. Gólman Bellissimo ovšem nejprve vychytal Indrasise a poté vytáhl skvělý zákrok betonem i proti osamocenému Berzinšovi, který už se chystal po blafáku gólově zakončit. Stejně dobře si Bellissimo vedl i při dalším úniku, do nějž se dostal Indrasis, ale v 19. minutě už se Lotyši s velkou dávkou štěstí dočkali. Keninš napřáhl a kotouč po teči skončil za zády bezmocného italského brankáře.

Ve 25. minutě zkoušel překvapit gólmana Keninš, ale po teči jednoho ze soupeřů zamířil puk přímo před Meiju, který ho bekhendem pohodlně usměrnil do branky. V polovině zápasu hájil svoji nulu Masalskis poté, co De Marchi zakončoval přečíslení dvou na jednoho, jenže místo snížení přidal ve 38. minutě v přesilovce třetí lotyšskou trefu Bartulis.

Už 43 vteřin po zahájení třetí části si pohrál Indrasis s Bellissimem a poslal gólmana na střídačku. Jeho náhradník Tragust inkasoval hned z první střely, když se kotouč v přesilovce Lotyšů odrazil ke Krisjanisi Redlihsovi. Oba týmy už poté šetřily síly na další boje a za rozhodnutého stavu se duel jen dohrával.

Lotyšsko - Itálie 5:0 (1:0, 2:0, 2:0)

Branky a nahrávky: 19. Keninš (Berzinš), 25. Meija (Keninš, Bartulis), 38. Bartulis (Cipulis), 41. Indrasis (Sprukts, Galvinš), 43. K. Redlihs (Indrasis). Rozhodčí: Olenin (Rus.), Kaval - Morrison (oba USA), Suominen (Fin.). Vyloučení: 2:7. Využití: 2:0. Diváci: 2 785.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články