Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Zatím je to jen začátek, nezoufá po prohře gólman Štěpánek

Stockholm - Česká brankářská jednička Jakub Štěpánek neztrácí ani po prohře se Švédy 1:4 optimismus. Věří, že úvodní zaváhání se silným soupeřem nemusí pro celkový výsledek na šampionátu nic znamenat. "Zatím je to jen začátek," upozornil.

Jakub Štěpánek
zdroj: ČT4

"I když jsem prohráli a výsledek vypadá krutě, byl to chvílemi vyrovnaný zápas," uvedl Štěpánek.

Základní rozdíl ve hře obou týmů viděl v boji v prostoru před brankou. "Švédi tam byli velmi důrazní – to byl asi největší rozdíl," podotkl český brankář. Litoval jen smolného druhého gólu, při kterém propustil puk vystřelený z ostrého úhlu. "Byl jsem si jistý, že mám nohu u tyče, snažil jsem se to hokejkou pojistit, ale diváci se začali radovat a věděl jsem, že je zle."

Dnešní trénink českého týmu se nesl v uvolněném duchu. "Zaměřili jsme se na přesilové hry i hru deset na deset. Takový běžný trénink na uvolnění na šampionátu," řekla česká jednička. Po tréninku mají dnes hráči odpoledne volno. "Kluci vyrazí do města na kafe. Uvidím, asi se tam taky půjdu podívat," přiblížil nejbližší program Štěpánek.

Mnoho českých fanoušků zajímá, proč má na své helmě Štěpánek rudou hvězdu. "Je to znak Petrohradu. Tady nám jinou masku nedali, nemůžu v ničem jiném chytat," vysvětlil gólman chytající v ruském klubu.

Příští zápas proti Norsku zůstane Štěpánek na střídačce. Trenéři dají přednost Jakubu Kovářovi, který vychytal v úvodním duelu s Dánskem nulu.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články