Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Evropská a Konferenční liga UEFA

Petružálek: Švédové nám vnutili svou hru

Stockholm - Přílišný respekt ze soupeře byl podle útočníka Jakuba Petružálka základním problémem českých hokejistů ve druhém zápase na mistrovství světa. Češi ve skupině B prohráli se Švédskem 1:4, opora ruského Chabarovsku se postarala o jediný gól týmu kouče Aloise Hadamczika.

Česko - Švédsko
zdroj: ČTK/AP

"Švédové jsou hodně fyzicky zdatní a jak je nechytnete od prvního střídání, tak se to těžko dohání," řekl Petružálek.

Seveřané byli po většinu utkání lepším týmem a již ve třetí minutě se dostali do vedení, když důraz před brankou předvedl Franzén. "Vždy se snažíte soupeři nepřizpůsobit a vnutit mu svoji hru. Dnes nám ale Švédi více vnutili jejich," zhodnotil Petružálek zápas.

Člen čtvrté české formace se mezi střelce zapsal ve 44. minutě, když využil zaváhání švédského brankáře Fastha. Petružálek ale přiznal, že puk za branku nastřeloval cíleně.

"Jednou za čas to dělám i v Rusku. Navíc tam byl najetý Lukáš Kašpar, takže jsem věděl, že tam musím puk nastřelit vedle branky, aby se puk odrazil zpět ke mně. A on mi to nahrál na hokejku," uvedl Petružálek, který na začátku třetí třetiny snížil na 1:2. Vyrovnat se ale už českému týmu nepodařilo. "Snažili jsme se hrát do konce, ale bohužel to dnes nevyšlo," dodal.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články