Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Paralympijský magazín

Německo na začátek MS bez problémů přehrálo Itálii

Stockholm - Hokejisté Německa porazili ve svém úvodním zápase na mistrovství světa ve Stockholmu bez větších problémů Itálii 3:0 a získali první tři body na turnaji. Čistým kontem se na tom podílel brankář Dennis Endras, asistence u všech gólů si připsal útočník Christoph Ullmann.

Utkání Německo - Itálie
zdroj: ISIFA

Němci mohli otevřít skóre hned v první minutě, útočník Tripp ale puk za záda brankáře Bellissima neprotlačil, a předznamenal tak průběh zápasu. Italský gólman měl mnohem více práce než jeho protějšek Endras, čisté konto ale udržel i ve třech přesilových hrách soupeře.

Skóre otevřel až v 17. minutě Schubert, který Bellissima prostřelil od modré čáry. Do dvoubrankového vedení posunul Německo ve druhé třetině po kombinační akci Reimer, ale další branku on ani jeho spoluhráči dlouho přidat nedokázali. I přesto, že počet střel na jejich straně výrazně převyšoval Italy.

K očekávané výhře a zisku tří bodů Německo přiblížil využitou přesilovou hrou ve 46. minutě Fischer. Čtvrtou branku již němečtí hráči nepřidali, mrzet je to ale nemuselo. Bez sebemenších problémů dovedli zápas do vítězného konce.

Další zápas čeká Němce v neděli, kdy se utkají s Lotyšskem. Itálie ve stejný den nastoupí proti Dánsku. Oba celky budou v základní skupině B i soupeři českého týmu.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články