Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Liga mistrů UEFA

V předvečer MS, o laxních Švédech a superpřesilovce

Později než obvykle, teprve v předvečer zahájení MS v ledním hokeji 2012, jsme se dostavili do víru dění, do okolí haly Globen. No, upřímně řečeno o víru dění lze hovořit jen s velikou nadsázkou. Švédové se o nějaké hokejové události asi ještě nedoslechli.

Martin Hosták
zdroj: ČT24 autor: V Rejl

Ano, tiskové středisko funguje (90% pracujících žurnalistů jsou Češi), okolí haly je označeno šipkami... ale to je vše. Žádné upoutávky, žádné reklamy, dělníci velmi laxně budující stany, které budou sloužit divákům. Hmmm, tohle že je hokejová velmoc, která žije šampionátem? No, nevím, jak znám Švédy, přijde se jich podívat na večerní zápas s Nory jen pár tisícovek. Jen doufám, že po tradiční páteční jízdě po barech jich dost najde sílu na sobotní zápas s Českou republikou, protože atmosféra v Globu je hokejová jen při hodně slušné návštěvě.

Ale i tak byly v nejhezčí evropské hale k vidění zajímavé věci. Třeba nácvik hlavní úderné síly našeho národního týmu – hvězdné přesilovkové sestavy. První útok Michálek, Krejčí, Hemský je na modré čáře doplněn ještě Tomášem Plekancem. Docela se těším, až si jejich kombinace sednou, až každý najde svoji parketu a hlavně jim to tam začne padat. Vyrovnané zápasy, jakými rozhodující zápasy MS jsou, přesilovky často rozhodují a naše superformace by mohla být oním pověstným jazýčkem na vítězných vahách.

Hlavní zprávy

Nejčtenější články