Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Hadamczik povede české hokejisty až do roku 2015

Praha - Alois Hadamczik bude u české hokejové reprezentace působit až do června 2015. Brzy šedesátiletého trenéra, který se vrátil na lavičku národního týmu před dvěma roky místo Vladimíra Růžičky a měl dvouletý kontrakt, dnes výkonný výbor Českého svazu ledního hokeje (ČSLH) potvrdil na postu na další tři sezony.

Alois Hadamczik
zdroj: ČTK autor: Michal Kamaryt

Jistotu setrvání na pozici hlavního kouče tak má Hadamczik ještě před startem světového šampionátu ve Švédsku a Finsku, kde bude se svým týmem obhajovat bronz z loňska z Bratislavy. Národní mužstvo bude chystat i na olympijské hry v Soči v roce 2014 a na domácí MS o rok později. "Řešili jsme trenéry reprezentací na další sezonu a v případě hlavního mužstva jsme se rozhodli takhle, protože nám ta varianta přišla jako nejrozumnější," řekl prezident hokejového svazu Tomáš Král.

Nezvykle dlouhou tříletou smlouvu se rozhodlo vedení ČSLH nabídnout Hadamczikovi i proto, aby mohl kontinuálně pracovat. "Reprezentace pod vedením pana Hadamczika navázala na předešlý úspěch, který dokázal v Německu (v roce 2010) Vláďa Růžička. Chceme také navázat na spolupráci s hráči ze zámoří, která je na velmi dobré úrovni. Navíc hned po olympiádě je mistrovství světa. Proto jsme se rozhodli pro delší smlouvu," uvedl Král, který bude v červnu obhajovat post prezidenta svazu.

Nově dohodnutá smlouva nemá ani z jedné strany stanovené podmínky, za kterých by mohla předčasně skončit. Například z důvodů jiné lukrativní nabídky pro Hadamczika. "Nic takového tam není. Vše se odvíjí od sportovních výsledků, vše se ale dá řešit dohodou. Smlouva je ale postavená napevno na dobu tří let," řekl prezident ČSLH. Složení realizačního týmu pro další roky se bude řešit až po blížícím se mistrovství světa.

Hadamczik před současným angažmá pracoval u národního týmu v letech 2005 až 2008, v roce 2006 získal bronz na olympiádě v Turíně a stříbro na mistrovství světa v Rize. Na dalších světových šampionátech v letech 2007 v Moskvě a 2008 v Québeku Česko pod jeho vedením vypadlo vždy ve čtvrtfinále. Výkonný výbor ČSLH dnes schválil i trenérské složení dalších reprezentačních výběrů.

Dvacítku nadále povedou Miroslav Přerost s Jiřím Juříkem, devatenáctku Jakub Petr a Karel Mlejnek, osmnáctku Luděk Bukač mladší a David Bruk, sedmnáctku Jiří Veber s Petrem Svobodou a šestnáctku Pavel Arnošt s Petrem Studničkou.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články