Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Archiv D: 5x trenér

Kvapil: Pod Hadamczikem už hrát nikdy a nikde nebudu

Moskva - Český hokejový útočník Marek Kvapil, který se v dresu moskevského Dynama naposledy blýskl asistencí při rozhodujícím gólu v duelu o Gagarinův pohár Kontinentální ligy, odmítá hrát pod trenérem Aloisem Hadamczikem, ať v reprezentaci, tak kdekoliv jinde. Své rozhodnutí reprezentačnímu trenérovi sdělil ve čtvrtečním telefonickém rozhovoru. "Omluvil jsem se (Hadamczikovi) z reprezentace s tím, že jsem mu řekl, že pod ním už nechci nikdy reprezentovat, ani nikde jinde hrát, protože se ke mně při posledních srazech i celkově po dobu, co ho znám, choval docela bez respektu a nechtěl jsem to znovu zažívat," řekl  Kvapil.

Marek Kvapil
zdroj: ČT4 autor: Vít Čepický

Hadamczik prý jeho odmítnutí akceptoval a pogratuloval mu i k zisku Gagarinova poháru. Ale pak se Kvapil dočetl, že se mu podle trenérova asistenta prý nemohou dovolat, a tak se rozhodl uvést věci na pravou míru.

Rozhodnutí odmítnout nabídku na reprezentaci zvažoval dlouho, nejde o unáhlenost, ale po posledním srazu měl Hadamczikových způsobů dost. "Nelíbilo se mi, jak se mnou jedná v kabině i jinde. Nebylo to příjemné," dodal bez dalších podrobností.

Pod jiným trenérem by však reprezentoval rád. "S reprezentací jsem nikdy neměl problém. Považuji to za čest. Pokud jsem nebyl zraněný, tak jsem byl na každém srazu, i za Hadamczika. Tuto sezonu už toho ale bylo moc (...) Netýká se to jen reprezentace - kdybych dostal nabídku do klubu, kde by (Hadamczik) trénoval, tak bych tam nešel," dodal. Kvapil má smlouvu s Dynamem ještě na rok.

Hadamczik nenechal Kvapilovy výroky bez odezvy. "Jestliže hráč přijede do národního mužstva, myslí si, že to má pod palcem a nebojuje, tak jsem ho nevzal na další turnaj. Dal jsem mu kritickou výtku a nic víc to nebylo. Já jsem musel na jeho výkonnosti pracovat už ve Vítkovicích, poslal jsem ho do Poruby, aby se probral," řekl reprezentační trenér po tréninku národního mužstva v Brně.

Naposledy měl sedmadvacetiletého mistra světa z Kolína nad Rýnem z roku 2010 v kádru loni v listopadu na turnaji Karjala v Örnsköldsviku a v Helsinkách. "Myslím si, že já jsem mu v životě pomohl doposud nejvíc. Co říká, ať říká. Jde to úplně mimo mě. On měl šanci se tady (v Brně) prezentovat jeden dva zápasy. Tu šanci nevzal a více se tím nemíním zabývat," doplnil Hadamczik.

Pod ním hrál Kvapil ve Vítkovicích po svém příchodu z farmy Tampy Bay v Norfolku. "Já jsme ho přitáhl do Vítkovic, zabudoval ho do kádru. Nebyly to jednoduché chvíle z něj dostat výkon a nakonec se prezentoval dobře. Asi se cítí jako velký milionář a myslí si, že kolem něj člověk musí chodit v bavlnkách," dodal reprezentační kouč.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články