Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Cíle Ponikelského: Velké akce živě na ČT

Praha - Sportovní kanál České televize čeká letos náročný rok. Mistrovství světa v ledním hokeji je za humny, blíží se i fotbalové mistrovství Evropy a olympijské hry. Na dotazy diváků ohledně velkých sportovních akcí na obrazovkách České televize, ale třeba i fotbalové Ligy mistrů odpovídal v chatu výkonný ředitel ČT4 Jiří Ponikelský.

Jiří Ponikelský
zdroj: Česká televize

Mistrovství světa v hokeji začíná již za několik málo dnů a ČT4 ve spolupráci s webem www.sportzive.cz přinese rekordní počet padesáti televizních utkání, což umožní časový posun mezi Helsinkami a Stockholmem, kde se šampionát koná. Česká televize bude mít přímo na místě klasické studio.

"Od rána do večera bude vstupovat živě do vysílání a vám, divákům, přinášet mnoho živých ohlasů a rozhovorů se zajímavými osobnostmi nejen z hokejového prostředí," vysvětluje Ponikelský. Komentovat zápasy budou pánové Dusík, Holzel, Jílek, Soeldner, Vichnar, Záruba a experti Antoš, Hosták, Pospíšil. Kromě toho Česká televize spustí speciální web pro mistrovství na adrese www.mshokej.cz, utkání by měla být dostupná i v HD.

Speciální weby Česká televize připravuje i pro další dvě velké sportovní události letošního roku - mistrovství Evropy ve fotbale a olympijské hry. "A technicky by vše mělo být lepší. Nakoupili jsme nové servery, které by měly nápor uživatelů zvládnout," slibuje divákům Ponikelský.

Olympijské centrum v londýnském Stratfordu
zdroj: ČT24 autor: ČT24

Olympijské hry bude Česká televize vysílat na obou programech 24 hodin denně, říká Jiří Ponikelský. Po dobu OH dostanou ve vysílání prostor ještě fotbalová Gambrinus liga, Evropská liga a Liga mistrů. "Z Londýna vám zážitky bude zprostředkovávat živé studio," láká diváky výkonný ředitel ČT4.

Stejně tak bude připraveno studio i z fotbalového mistrovství Evropy a do vysílání by se mělo hlásit třikrát denně živě. "V Polsku a na Ukrajině bude komentovat Pavel Čapek a Jaromír Bosák. Ohledně experta jednáme s fotbalovou osobností, která nám ještě nedávno dělala na trávníku velkou radost," říká tajemně Jiří Ponikelský.

Jedinou špatnou zprávou tak zůstává, že fotbalovou Ligu mistrů budou moci fanoušci sledovat na České televizi už jen ve středeční podvečery. Naopak se ale mohou sportovní fajnšmekři těšit na přenosy z tenisového Wimbledonu na olympiádě nebo Tour de France.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články