Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Dohráno

Chomutov doma nestačil na Boleslav, baráž rozhodne sedmý zápas

Chomutov - Ani šestý zápas nerozluštil poslední hokejovou hádanku letošního extraligového ročníku, totiž kdo doplní třináct týmů v nejvyšší tuzemské soutěži. Mladá Boleslav totiž vyzrála na Chomutov a srovnala stav série na 3:3. Ve vyrovnaném utkání dokázali Severočeši dvakrát srovnat, potřetí se jim to už nepovedlo. Jako loni tedy rozhodne poslední možný zápas, ve kterém bude mít výhodu domácího prostředí Mladá Boleslav.

Richard Diviš a Zdeněk Bahenský
zdroj: ČTK autor: Libor Zavoral

Domácí začali aktivněji, jenže šance Hrušky, Mrázka a Jíry ztroskotaly na pozorném brankáři Hüblovi a neujala se ani první přesilovka zápasu při vyloučení Podkonického. Poté si zahráli v početní výhodě hosté a v 11. minutě šli do vedení, když Mozíkovi sklouzl kotouč z hokejky, zničehonic se zjevil před Tomasem a tomu stačilo přesně zamířit do odkryté branky. Vyrovnat mohl Hřebejk po přečíslení s Kraftem, Hübl byl však znovu připraven.

Při Procházkově šanci pomohl svému gólmanovi Chaloupka. V 19. minutě skončil zápas pro Lapšanského, který narazil kolenem na Drábka číhajícího na bodyček. V úvodu druhé části přišlo další nepříjemné zranění, které zmrazilo celý stadion. V rohu kluziště zůstal na ledě ležet hostující útočník Loskot a nejevil známky vědomí. Po rychlé pomoci ho z ledu na nosítkách odvezli společnými silami domácí Sikora a hostující Drábek. Poté, co se začalo opět hrát, našel Hruška před Hüblem osamoceného Havíře, jenž nedal.

Ve 28. minutě hrál Chomutov přes půl minuty ve čtyřech proti třem, ale stejně jako zanedlouho poté při 23 vteřin trvající dvojnásobné početní výhodě neuspěl. Obrovskou šanci vyrovnat měl následně Seman, nejprve ho však vychytal Hübl a hned poté ležící Drábek. Zvýšit mohl v oslabení Balaštík, recept na překonání Řehoře ale nenašel. Trest se záhy dostavil, když Jíra po brilantní Kraftově přihrávce vyrovnal.

Severočeši se neradovali dlouho - o necelé dvě minuty později Žabka v přesilovce bruslí přidal druhý gól Mladé Boleslavi, který ještě posvětil videorozhodčí. Hosté ale pár vteřin před druhou přestávkou zaváhali a Kraft vyrovnal. Opatrnější třetí třetina přinesla nejprve Řehořovo zdržování hry, které hosté nepotrestali, ale potřetí je dostal do vedení Balaštík, byť s velkým štěstím o tyč prázdné branky. Domácí se snažili o další vyrovnání, ale nejhorší tým extraligy ustál i jejich hru bez gólmana.

Piráti Chomutov - BK Mladá Boleslav 2:3 (0:1, 2:1, 0:1)

Branky a nahrávky: 34. Jíra (Kraft, Pulpán), 40. Kraft (Pulpán) - 11. Tomas (Mozík, Žabka), 36. Žabka (D. Výborný, Tomas), 50. Balaštík (Pabiška, Rýgl). Rozhodčí: Hribik, Hodek - Pouzar, Charvát. Vyloučení: 7:10, navíc Hřebejk (Chomutov) 10 min. Využití: 2:2. Diváci: 5 250 (vyprodáno). Stav série: 3:3.

Jiří Doležal (Chomutov): "Dvakrát jsme dotáhli, ale pak jsme udělali chybu, která rozhodla celý zápas. Myslím, že utkání vyhrál trošku šťastnější tým. Doufám, že zápas v Boleslavi zvládneme a vyhrajeme tam i potřetí."

Petr Novák (Mladá Boleslav): "Rozhodovaly přesilovky, bylo to v nich dnes 2:2. Mrzí nás akorát zranění našeho hráče (Loskot), který odjel do nemocnice, má silný otřes mozku. Víme, že Chomutov nevyhrál první ligu náhodou, takže sedmý zápas bude boj, stejně jako dneska."

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články