Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
TCL V Repre

Růžička: Za herní výsledky Slavie mohla i návštěvnost

Praha - Trenér Vladimír Růžička si je vědom toho, že letošní sezona hokejové Slavie byla zpackaná. Mančaft hrál o udržení, nakonec skončil na dvanáctém místě. Problém podle Růžičky tkvěl v tom, že jeho svěřenci nevyhrávali zejména doma tak často, jak by se od nich očekávalo. Podíl na tom mohl mít i obměněný kádr, do kterého přišli mladí hráči. "Řekl bych, že to pro ně bylo velké sousto," uvedl Růžička. Velký vliv na výkon mužstva měla podle jeho slov i návštěvnost. A ta byla v O2 areně značně kolísavá.

Hokejisté Slavie
zdroj: ISIFA/LN

Jako příklad uvádí dva zápasy. "Se Spartou tam bylo necelých 12 000, byla tam parádní atmosféra a hned v úterý jsme hráli se Zlínem a bylo tam 2 500," vzpomíná Růžička. "Všiml jsem si, že v zápasech, kdy se přišlo podívat hodně lidí, jsme hráli lépe," řekl v rozhovoru pro Aktualne.cz. "Určitě bychom byli rádi, kdyby diváků chodilo více, ale tahle doba je hodně vypjatá a složitá, takže i divák si hodně vybírá utkání, na které půjde," domnívá se generální manažer Slavie.

Vedení klubu chce s návštěvností hnout, například i snížením vstupného. "Je to krok k zamyšlení. Na zápas s Vítkovicemi, kde bylo vstupné 20 korun, tam přišlo 8 000 lidí," říká Růžička, ale jedním dechem dodává, že 20 korun je na tak drahý objekt, jakým O2 arena je, dost málo.

Cíl pro příští sezonu je jasný - Slavia se musí dostat do play-off. "Do desítky, abychom nehráli play-out. Nejenom pro mě, ale pro celý klub je cílem, abychom se dostali tam, kde jsme hráli předtím deset let," tvrdí Růžička.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články