Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
EP Benátky nad Jizerou

Hokejisty čeká přípravný duel se Slovenskem

Bratislava - Čeští hokejisté uzavřou v Bratislavě odvetou se Slovenskem své vystoupení v letošní sérii Euro Hockey Challenge, v které zůstávají jako jediný z dvanácti účastníků neporažení. Zatímco svěřenci trenéra Aloise Hadamczika budou útočit v šestém zápase přípravy na mistrovství světa ve Švédsku a Finsku na šestou výhru, Slováci budou chtít zabrat po pěti porážkách. Přímý přenos sledujte od 17:00 na ČT4 a našem webu. Zápas komentují Michal Dusík s Milan Antošem.

Zatímco doprovodný program středečního duelu bývalých federálních partnerů v pražské O2 areně patřil oslavám výročí zisku titulu mistrů světa z roku 1972, v pátek bude mít ceremoniál na Zimním stadionu Ondreje Nepely smutný nádech. Do Síně slávy slovenského hokeje bude uveden in memoriam Pavol Demitra, jedna z obětí letecké katastrofy Lokomotivu Jaroslavl.

Vzpomínky na oběti zářijového neštěstí, mezi kterými byli i čeští reprezentanti Jan Marek, Karel Rachůnek a Josef Vašíček, provázely už zápasy slovenského týmu s Ruskem minulý týden právě v Jaroslavli. "Je to smutné pro všechny ze země. Bude to taková poslední rozlučka s Palem a zápas bude na jeho počest," řekl český trenér Slovenska Vladimír Vůjtek starší, který má k Jaroslavli vřelý vztah. Dovedl ji v letech 2002 a 2003 k titulu v ruské lize.

Český tým do slovenské metropole, kde loni na mistrovství světa získal bronz, zamířil odpočívajících útočníků Tomáše Plekance a Jiřího Novotného. Hrát nebude ani Lukáš Kašpar, který se zranil ve středečním duelu. Premiéru v národním týmu si naopak odbude forvard Tomáš Vincour, jenž se připojil k týmu po působení na farmě Dallasu v Texasu. "Od začátku bude hrát Petr Vampola a šanci dáme Petru Holíkovi," doplnil Hadamczik. Do branky se postaví místo Jakuba Štěpánka Jakub Kovář.

Hadamczikův výběr středeční výhrou 3:1 navázal na vítězství v Rize nad Lotyšskem (4:3 po samostatných nájezdech a 3:1) a v Českých Budějovicích nad Německem (3:2 v prodloužení a 3:2 po samostatných nájezdech). Slovenský tým si naopak připsal dvě porážky v Košicích s Dánskem (1:3 a 3:4 po samostatných nájezdech) i v Jaroslavli s Ruskem (1:2 po samostatných nájezdech a 2:3).

V Bratislavě ale Hadamczik čeká jiný zápas. "Samozřejmě Slováci hrají doma, budou mít také plnou halu. My jsme pro Slováky jako červená barva (pro býka). Ale jestli chtějí hrát hráči na mistrovství světa, tak se musejí v té atmosféře prezentovat," navázal trenér české reprezentace s tím, že se jeho svěřenci musejí ukázat v boji o místo v kádru.

Včerejší trénink v Bratislavě absolvoval s českým týmem i obránce Ondřej Němec, který po zranění ramene zkoušel jen bruslit a bude testovat, zda by mohl být připraven na příští týden na Euro Hockey Tour v Brně. Další obránci Miroslav Blaťák a Lukáš Krajíček se po nemoci zapojí do tréninku s týmem v pondělí v Brně, kde se bude také hlásit další posila z NHL Aleš Hemský z Edmontonu.

 

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články