Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Jágr třemi asistencemi přiblížil Philadelphii k postupu

New York - Český útočník Jaromír Jágr se podílel třemi asistencemi na výhře Philadelphie 8:4 nad Pittsburghem a stal se třetí hvězdou zápasu. Flyers taky díky němu zvítězili i ve třetím utkání série a od postupu do druhého kola play-off je dělí už jenom jeden bod. Čtyřicetiletý hokejista se zároveň ziskem tří bodů posunul v historické tabulce produktivity play-off z jedenácté na devátou příčku.

Utkání Pittsburgh - Philadelphia
zdroj: AP

Jágr si připsal po jedné přihrávce v každé třetině, přičemž výstavní byla zejména druhá a třetí. V prostřední pasáži od pravého hrazení našel v přesilovce přesným pasem Matta Reada, který z levého kruhu zvýšil do odkryté části branky na 5:3. V závěrečné třetině pak český útočník prokázal svou sílu, jednou rukou si při tahu na branku odstavil bránícího hráče a druhou nahrál skórujícímu Claudu Girouxovi.

Giroux, který v minulém utkání zaznamenal šest bodů a vede produktivitu letošního play-off, si tentokrát připsal takzvaný hattrick Gordieho Howea. Kanadský hokejista ke gólu přidal asistenci a v první třetině se za stavu 3:1 pro Flyers pustil do bitky se Sidney Crosbym z Pittsburghu. Výměně názoru dvou klíčových útočníků, kteří se letos shodně potýkali s následky otřesu mozku, předcházelo Crosbyho dloubnutí do rukavice Jakuba Voráčka, jenž si ji chtěl sebrat z ledu.

Začátky obou třetin se Floridě skutečně vydařily. Už po třiadvaceti sekundách hry využil Weiss přesilovou hru a stanovil nový klubový rekord pro nejrychleji vstřelený gól v play-off. V druhé třetině pak domácí útočník po 72 sekundách zužitkoval další početní výhodu a zvýšil náskok Floridy.

Na Weisse navázal Marcel Goc, ale začátek třetí části patřil hostům, kteří během necelých tří minut dvěma zásahy zdramatizovali zápas. Uklidnění vnesl do týmu až Fleischmann, který při závěrečné power-play soupeře zblokoval střelu Ilji Kovalčuka a gólem do opuštěné branky stanovil konečný výsledek.

Hokejisté Nashvillu zvítězili na ledě Detroitu 3:2 a v sérii se ujali vedení 2:1 na zápasy. U druhé branky vítězů si připsal asistenci český útočník Martin Erat a i s jeho přispěním uspěli Predators poprvé v play-off na ledě Red Wings. V dosavadních třech střetnutích se zrodil vždy stejný výsledek. Tentokrát mohli hráči Detroitu žehrat na smůlu, neboť v závěru druhé třetiny vstřelili vyrovnávací trefu na 2:2, ale videozáznam prokázal, že branka padla několik desetin sekundy po siréně.

Vítěz základní části a loňský finalista Stanley Cupu Vancouver je krok od vyřazení. Po dvou domácích prohrách 2:4 podlehl i v Los Angeles, tentokrát 0:1 a v sérii je už stav 0:3 na zápasy. Hosté, hrající bez nejlepšího střelce týmu Daniela Sedina, nenašli recept na brankáře Jonathana Quicka, který kryl 41 střel. Jediný gól zápasu pak vstřelil kapitán Dustin Brown.

Výsledky:

Východní konference - 2. zápas:
Florida - New Jersey 4:2 (stav série 1:1)

Východní konference - 3. zápas:
Philadelphia - Pittsburgh 8:4 (stav série 3:0)

Západní konference - 3. zápasy:
Detroit - Nashville 2:3 (stav série 1:2), Los Angeles - Vancouver 1:0 (stav série 3:0)

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články