Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
BBV po 25 letech

Chomutov otočil zápas s Boleslaví a v sérii vede 1:0

Mladá Boleslav – Hokejisté Chomutova vyhráli první utkání baráže o extraligu na ledě Mladé Boleslavi 3:2, když dokázali zápas otočit třemi góly v poslední desetiminutovce. Na výhře vítěze první ligy se dvěma góly podílel kapitán Chomutova Milan Kraft. Série hraná na čtyři výhry pokračuje v pondělí opět na ledě nejhoršího týmu extraligové sezony. 

Milan Kraft se raduje gólu
zdroj: ČTK autor: Petrášek Radek

Úvod zápasu poznamenala série vyloučení, díky kterým si Chomutov zahrál i 19 sekund přesilovou hru pět na tři, gól však vstřelit nedokázal. Brankář domácích Hübl však musel předvést několik ukázkových zákroků, stejně jako později jeho protějšek Řehoř.

Příliš pohledný hokej se ale ve Ško-energo areně nehrál a nic na tom nezměnila ani první přestávka. Otevřít skóre mohl po přečíslení hostující Pulpán nebo bezprostředně po návratu z trestné lavice Hromas, Hübl byl ale připraven.

Gólu se diváci dočkali až v 26. minutě a Středočechům do vedení pomohla smůla obránce Grofa, jenž při rozehrávce zlomil hokejku, ztratil puk, a přestože Řehoř první bezprostřední šanci zlikvidoval, Balaštík následně otevřel skóre.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání

Trenéři hostů poté ve snaze vyrovnat stáhli hru na tři formace, tlak si ale jejich svěřenci vytvořit nedokázali. Mladá Boleslav, hrající pátou extraligovou baráž za sebou, pozorně bránila a čekala na svou šanci. Ta přišla v 52. minutě, kdy byl vyloučen Seman a Čuttova tečovaná střela skončila za Řehořovými zády.

Milan Kraft: "V play-off první ligy jsme dokázali vyhrát zápas, když jsme prohrávali i 3:0, takže jsme pořád věřili. Teď to sice bylo 2:0, ale věřili jsme, že to otočíme, a povedlo se. Důležité bylo, že jsme rychle odpověděli na boleslavský druhý gól. Nenechali jsme čas plynout za stavu 2:0, ale snížili." 

Z dvoubrankového vedení se ale domácí radovali jen pětadvacet sekund, Havíř totiž rychle snížil. Navíc vzápětí byl vyloučen Čutta, Kraft vyrovnal a rozjásal několik stovek fanoušků Pirátů, kteří na duel z Chomutova přijeli. A ani to ještě nebylo ze strany hostů vše. Kapitán Kraft se totiž v 57. minutě prosadil podruhé a přiblížil hosty cenné výhře, kterou již Severočeši uhájili. 

BK Mladá Boleslav - Piráti Chomutov 2:3 (0:0, 1:0, 1:3)Branky a nahrávky: 26. Balaštík (Podkonický, Goertzen), 53. Čutta (Tomas, D. Výborný) - 53. Havíř (Gajovský, Macháček), 55. Kraft (Pulpán, Pavlas), 57. Kraft (Jíra, Hřebejk). Rozhodčí: A. Jeřábek, Šindler - Barvíř, Blümel. Vyloučení: 7:6. Využití: 1:1. Diváci: 4 090. Stav série: 0:1.

Petr Novák (Mladá Boleslav): "Do zápasu jsme nevstoupili moc šťastně, neproměnili jsme vyložené šance, což nás ke konci mrzelo. Klíčovým momentem bylo, že jsme poté, co jsme dali na 2:0, v dalším střídání inkasovali gól, což nás znervóznilo a bojovní hosté toho využili. Svojí chutí zápas otočili. Prohráli jsme první bitvu, ale v pondělí nás čeká další a asi to bude dlouhá série."

Stanislav Mikšovic (Chomutov): "Jsme rádi, že jsme dokázali dotáhnout první zápas do vítězného konce, ale čeká nás ještě hodně dlouhá cesta. Přijeli jsme sem s velkou pokorou a hráči si to odvedli. Doufám, že to budeme zvládat i dále."

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články