Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Paralympijský magazín

"Radši bych tátu viděl na tribuně," tvrdí mladá naděje Reichel

Praha - Jako kapitán dovedl národní tým třikrát k titulu mistra světa, podílel se i na olympijském vítězství v Naganu. V současné době se Robert Reichel v roli trenéra stará o výchovu nové generace českého hokeje. Patří do ní i jeho syn Kristián - jeden z nejlepších českých útočníků své věkové kategorie.

Kristián Reichel
zdroj: ČT24

U stropu zimního stadionu Ivana Hlinky v Litvínově visí dvaadvacítka legendárního Roberta Reichela a na ledě se prohání další nositel slavného hokejového jména, třináctiletý Kristián.

Táta Robert je autorem asi nejslavnějšího penaltového gólu v českých dějinách. Syn Kristián se v tomto oboru bude muset ještě zlepšit. Geny po otci syn zdědil, ale v jedné věci se oba Reichelové liší, zatímco Robert držel hokejku vlevo, Kristián hraje doprava. I přes nesporné kvality je otec v hokejové výchově přísný. "Něco v něm je, něco tam vidím, ale má před sebou pořád strašně práce. Góly dává a dává jich dost, ale já vždycky vidím spíš ty špatné věci," neplýtval s chválou Reichel. Přesto je však na svého syna hrdý.

"Když kazíš, tak na tebe řve. Je to horší ho mít na ledě, než jako jiného obyčejného tátu na tribuně," postěžoval si i syn Kristián. Robert jej v Litvínově trénuje a pokud syn naváže na úspěchy svého otce, má se český hokej na co těšit.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články