Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Buly - debata expertů

Nové mužstvo Lokomotivu už hraje, na své předchůdce ale nezapomíná

Jaroslavl - Dnes je to sedm měsíců, co zahynul při leteckém neštěstí v ruské Jaroslavli tamní hokejový tým včetně tří českých hráčů. Lokomotivu se od té doby podařilo dát dohromady nové mužstvo, které se v září i s čerstvými posilami vrátí do nejvyšší soutěže. Tragédie je ale mezi fanoušky stále velmi živá.

Kříže v Jaroslavli
zdroj: ČT24

Lokomotiv Jaroslavl je znovu na ledě. Pro město, kde hokej znamená mnohem víc než obyčejný sport, je to nejlepší forma kolektivní terapie. "Je to skoro jako náboženství. Každý, kdo tu žije, má doslova povinnost chodit do arény na hokej," podotkl tiskový mluvčí hokejového klubu Lokomotiv Jaroslavl Vladimir Malkov.

Památník obětem tragédie bude odhalen v září

Znovuzrozený tým Lokomotivu svým fanouškům opět rozdává radost, a tak se chvílemi zdá, jako by tragédie z loňského září byla už částečně zapomenuta. Příznivci Lokomotivu ale dodnes přinášejí na stadión květiny a dál chodí na zápasy v dresech hráčů, které už na ledě nikdy neuvidí. "Na tu tragédii se zapomenout nedá, to je jednoznačné. Podle mě je to tragédie světového významu," míní fanoušek Lokomotivu Viktor. 

Součástí předzápasového rituálu se stala i návštěva zdejšího hřbitova. Vedle sebe tu pochovali hned 14 ze 37 zesnulých členů Lokomotivu. Největší z křížů patří celému týmu včetně trojice Čechů a všech ostatních, které pohřbili jinde. Od září je bude přímo před stadionem připomínat památník, který odhalí v den prvního výročí tragédie.

Je nám líto, video expirovalo.
Reportáž Pavla Vondry
Zdroj
ČT24

Hlavní zprávy

Nejčtenější články