Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Paralympijský magazín

Ústí přehrálo Chomutov a je krok od baráže

Ústí nad Labem - Hokejisty Ústí nad Labem dělí jedna výhra od účasti v baráži o extraligu. V pátém finálovém zápase první ligy porazili Chomutov 3:1 a v sérii hrané na čtyři vítězství vedou 3:2. Dvěma góly se na dnešním úspěchu vítěze základní části podílela posila ze Slavie Tomáš Hertl, brankář Zdeněk Orct přišel podruhé za sebou o čisté konto až v samotném závěru. Ústeční Lvi si účast v baráži mohou zajistit v sobotu, kdy se šestý duel série uskuteční v Chomutově.

Utkání Ústí nad Labem - Chomutov
zdroj: hcusti.cz

Přitom v úvodu zápasu byli výrazně aktivnější hosté a mnohem více práce měl ústecký brankář Orct, který v úvodní pětiminutovce zlikvidoval šance Davida Hrušky, Semana a zneškodnil i sóla Krafta a Gajovského. Jeho protějšek Řehoř si poradil s šancemi Boháče a Čermáka, který ujel v ústeckém oslabení.

Chomutovští poté nevyužili 66 sekund trvající přesilovku pět na tři, když střely Macháčka a Grofa spolehlivý Orct vyrazil. Na začátku druhé třetiny nevyužili hostující Piráti další přesilovku a Ústí se dostalo ve 25. minutě do vedení. Skóre otevřel Hertl, který se nakonec jako jediný prosadil ve vyrovnaném počtu hráčů na ledě.

O šest minut později potrestal Jiří Zeman bombou od modré čáry vyloučení Palina a Lvi vedli 2:0. Poté si Orct poradil se střelami Hrušky, Diviše a Palina a na začátku třetí části domácí přiblížil výhře osmnáctiletý Hertl, který si připsal druhou trefu v zápase. Chomutovu se v závěru podařilo už jen korigovat stav, při vyloučení ústeckého kapitána Kloboučka připravil Orcta o čisté konto Hromas.

"Důležité bylo, že jsme bez pohromy přežili první třetinu. Pak jsme využili přesilovky a dobře jsme bránili, protože soupeř nám dal branku až těsně před koncem," řekl trenér Lvů Milan Skrbek. Jeho chomutovský kolega Jiří Doležal viděl jako zlomovou druhou třetinu. "Ta rozhodla o vítězství Ústí. V první jsme byli lepším týmem, ale nevyužili ani přesilovku pět na tři," litoval.

Finále play off první hokejové ligy - 5. zápas:

HC Slovan Ústečtí Lvi - Piráti Chomutov 3:1 (0:0, 2:0, 1:1)

Branky: 25. a 42. Hertl, 32. Zeman - 60. Hromas. Rozhodčí: Lacina, Šír - Brejcha, Suchánek. Vyloučení: 9:6. Využití: 2:1. Diváci: 6500 (vyprodáno). Stav série: 3:2.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články