Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS hráčů do 18 let 2024 Finsko

Brankář Schwarz posílil Spartu, Pöpperle míří do zahraničí

Praha - Brankář Marek Schwarz z TPS Turku se stal první posilou hokejistů Sparty před novou sezonou. V pražském klubu nahradí Tomáše Pöpperleho, který má namířeno do zahraničí. Schwarz podepsal se Spartou smlouvu na tři roky.

Ilustrační foto
zdroj: ČT sport

"Jednání s Markem probíhala velmi korektně a jsme rádi, že se nám podařilo domluvit všechny detaily," prohlásil trenér a sportovní manažer Sparty Josef Jandač. "Marek Schwarz je brankář prvotřídních kvalit. Tomáš Pöpperle byl naší velkou oporou a u Marka to bude platit stejně tak," je přesvědčen Jandač.

Pöpperlemu naopak na Spartě končí po této sezoně kontrakt. "Už v průběhu ročníku jsme se s Tomášem bavili o případném pokračování, ale projevil zájem zkusit štěstí v zahraničí. Rozešli jsme se v dobrém, odvedl pro Spartu spoustu práce," doplnil Jandač.

O dalším působišti Pöpperleho, který je nyní v přípravě českého národního týmu před mistrovstvím světa ve Švédsku a Finsku, zatím není jasno. "Už v průběhu ročníku jsme se dohodli s agentem, že bych chtěl ještě zkusit štěstí v zahraničí. Zájmu i jednání Sparty si velmi vážím, ale teď jsem se rozhodl, že chci ještě ven. Uvidíme, kde přesně nakonec budu chytat," řekl Pöpperle.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články