Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
EP Benátky nad Jizerou

Trvaj: Finále jsme si zasloužili

Plzeň - Brankář Komety Brno Jiří Trvaj i v semifinálové sérii proti Plzni potvrdil, že jej závěr sezony zastihl ve výborné formě. Sedmatřicetiletý gólman po střelcích Kladna a pražské Sparty zničil svými spolehlivými výkony také hokejisty Plzně a zejména díky němu se může brněnský klub po 41 letech těšit na boje o mistrovský titul.

"Nečekali jsme, že to bude takhle. Vyhrát sérii proti Plzni v pěti zápasech je fantastický výkon," radoval se Trvaj, který odchytal všechny semifinálové duely a inkasoval dohromady jen osm branek. Dvakrát udržel čisté konto. "Myslím, že jsme si postup zasloužili. Předvedli jsme perfektní týmový výkon," řekl zkušený gólman.

Kometa vyhrála v play-off šest ze sedmi zápasů na kluzištích soupeřů, pouze ve čtvrtfinále proti Spartě jednou podlehla po samostatných nájezdech. I v Plzni Brno potvrdilo, že se mu venku daří. Dokonale zaskočilo Indiány a v 5. minutě vedlo už 3:0.



"Plzeň začala dobře, vletěla na nás, ale neproměnili šance. My jsme pak dali první gól, který nás uklidnil a dal ráz zápasu. Oni museli vyhrát, aby prodloužili sérii, vrhli se do útoku a my jsme se prosazovali," konstatoval Trvaj, který ocenil všechny své spoluhráče. "Hrajeme výborně. Sedlo nám to a všichni hrají obětavě," chválila hvězda play-off tým.

Kometa se ve finále utká buď s Pardubicemi, nebo s Libercem, jméno soupeře ale bezprostředně po postupu Trvaj neřešil. "Hlavní je, že jsme tam. Je jedno, na koho narazíme."

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články