Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Za oponou 58. Rally Šumava Klatovy

Pardubice porazily Liberec, na dno klesla Boleslav

Praha - Pardubičtí hokejisté vrátili Liberci včerejší porážku a v bojovném utkání srovnaly stav série. Situace se opět mění v play-out. V přímém zápase o poslední místo se utkala Mladá Boleslav s Litvínovem a byli to Severočeši, kdo odešel z utkání s výhrou a důležitými třemi body. Karlovy Vary pak jasně přehrály Slavii.

Pardubice - Liberec 4:2

Hokejisté Pardubic zvítězili ve druhém semifinálovém utkání extraligy nad Libercem 4:2 a vyrovnali stav série na 1:1. Třemi body za gól a dvě asistence se podílel na výhře Východočechů Tomáš Zohorna, který zpečetil výsledek v 57. minutě ve vlastním oslabení. Třetí duel se hraje ve středu v Liberci.

HC ČSOB Pojišťovna Pardubice - Bílí Tygři Liberec 4:2 (1:1, 2:1, 1:0)

Branky a nahrávky: 14. V. Kočí (T. Zohorna, Semorád), 30. Somík (Píša, T. Zohorna), 38. Radil (Buchtele, Kousal), 57. T. Zohorna (Rákos, Píša) - 3. Bartovič (P. Nedvěd, Holub), 40. Bartovič (Roth, Špaček). Rozhodčí: Fraňo, Husička - Barvíř, Blümel. Vyloučení: 16:17, navíc Píša - P. Nedvěd oba 10 min. Využití: 1:0. V oslabení: 1:0. Diváci: 9727. Stav série: 1:1.

Pavel Hynek (Pardubice): "Dneska jsme do hry dali to, co tam nebylo včera. Hráli jsme srdcem, bojovali jsme, dohrávali souboje. Hráli jsme jako tým a zaslouženě jsme vyhráli. Kdyby dneska rozhodčí trestali každý faul, tak bylo vyloučení padesát. Pro obě strany platí, že do dalších zápasů asi musí více kontrolovat své emoce. Jsou fauly, které vyplývají ze hry, ale myslím si, že tam byla dneska obou stranách zbytečná vyloučení, která mohou utkání hodně ovlivnit nebo rozhodnout."

Jiří Kalous (Liberec): "Viděli jsem dneska atraktivní hokej z obou stran. Byla to bitva, kterou lépe zvládli domácí a vyhráli. Bylo se na co dívat. Počet vyloučených vyplynul ze způsobu boje a stylu hry. Bylo hodně soubojů a v nich se samozřejmě fauly stávají."

Je nám líto, video expirovalo.
HC ČSOB Pojišťovna Pardubice - Bílí Tygři Liberec

PLAY-OUT

Mladá Boleslav - Litvínov 1:3

Hokejisté Litvínova vyhráli v zápase dvou hlavních aspirantů na účast v extraligové baráži na ledě Mladé Boleslavi 3:1 a dostali se na předposlední místo tabulky skupiny o udržení. Severočeši mají po dnešním úspěchu náskok tří bodů před Mladou Boleslaví, do konce nadstavbové části zbývají čtyři utkání.

BK Mladá Boleslav - HC Verva Litvínov 1:3 (0:1, 1:1, 0:1)

Branky a nahrávky: 34. Rýgl (Vrbata) - 9. F. Lukeš (Jareš), 31. Černošek (Černý), 60. Trávníček technický gól. Rozhodčí: Hradil, Hribik - Bláha, Jindra. Vyloučení: 7:8. Využití: 1:0. Diváci: 3240.

Petr Novák (Mladá Boleslav): "Litvínov byl dnes po celý zápas živější a paradoxně to vypadalo, že mu šlo více o vítězství. Hosté byli u všeho dřív a my jsme se nebyli schopni prosadit ve hře pět proti pěti. S jedním gólem se často nevyhrává."

Viktor Lukeš (Litvínov): "Chtěli jsme se dnes hlavně zlepšit v obranné hře a lépe si hlídat střední pásmo, což se nám dařilo. Nepouštěli jsme domácí do žádných vyložených šancí a velice nám pomohl vedoucí gól, který jsme vstřelili vzápětí po našem oslabení. Dnes celé mužstvo podalo zodpovědný výkon podpořený výborným gólmanem."

Karlovy Vary - Slavia 4:1

V druhém duelu 8. kola skupiny porazily Karlovy Vary pražskou Slavii 4:1 a přiblížily se záchraně v elitní soutěži. Západočeši o své výhře rozhodli v třetí třetině, ve které se třikrát střelecky prosadili. Energie má aktuálně před Mladou Boleslaví náskok osmi bodů.

HC Energie Karlovy Vary - HC Slavia Praha 4:1 (0:0, 1:1, 3:0)

Branky a nahrávky: 36. Kumstát (Gřegořek), 46. Zaťovič (Pech), 47. Kumstát (Pech, Gawryletz), 50. Pech (Zaťovič, Kumstát) - 22. Kuboš (Krenželok, Dušek). Rozhodčí: Minář, Kalivoda - Lederer, Gebauer. Vyloučení: 5:9. Využití: 2:1. Diváci: 2710.

Martin Pešout (Karlovy Vary): "Chtěli jsme se rehabilitovat za páteční výkon proti Mladé Boleslavi, jak fanouškům, tak vedení i sponzorům. Jsem rád, že i přes nervózní první třetinu, kdy jsme nehráli dobře, jsme od půlky zápasu hráli lépe a dokázali jsme utkání otočit. Jsou to strašně důležité tři body."

Jiří Čelanský (Slavia Praha): "Bylo to podprůměrné utkání ovlivněné řadou vyloučení. My jsme na to doplatili, domácí toho využili, a proto dnes vyhráli."

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články