Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Svět motorů

Kudrna hattrickem zařídil Bílým Tygrům první výhru

Pardubice - Hokejisté Liberce zvítězili v úvodním utkání semifinálové série play-off hokejové extraligy na ledě Pardubic 5:3. Bílí Tygři položili základ výhry v první třetině, když otočili z 0:1 na 3:1. Hattrickem se na úspěchu Severočechů podílel Jaroslav Kudrna.

Domácí trenéři vsadili v brance na zkušenosti gólmana Salfického, ale první větší práci měl jeho protějšek Pinc. Pardubičtí byli při chuti a vynutili si první přesilovku, v níž poprvé naskočil na led i uzdravený domácí kapitán Koukal. Vzápětí ale musel k Nedvědovi na trestnou lavici Derner a Východočeši měli k dispozici minutu a půl dvojnásobné početní výhody. K otevření skóre jim stačilo 47 vteřin, když po střelách Somíka a Sičáka našel Bartek na brankovišti volného útočníka Koláře a ten poslal svůj tým do vedení.

Jen krátce poté, co hosté zkompletovali své řady, se ale proti pravidlům provinil i Cetkovský a Kudrna s velkou dávkou štěstí vyrovnal. Ve 13. minutě Víšek obkroužil domácí branku, Salfický na poslední možnou chvilku vyrazil betonem. Závěr třetiny přesto opanovali Bílí Tygři. Nejprve se v 18. minutě trefil znovu Kudrna a jen tři vteřiny před přestávkou zakončil povedenou individuální akci Nedvěd. Dvoubrankové manko domácích určilo ráz druhého dějství. Liberečtí pozorně hájili cenný náskok a vyráželi do nebezpečných kontrů.

Je nám líto, video expirovalo.
HC ČSOB Pojišťovna Pardubice - Bílí Tygři Liberec

Při přesilovce Pardubic ve 25. minutě měl hned několik možností Somík, nejprve neuspěl s pohotovou tečí a ani následnou dorážkou, po pár vteřinách pak nepřineslo úspěch ani jeho zakončení z mezikruží. Ve 36. minutě však snížení domácích přece jen přišlo, když kousek za modrou čarou v útočném pásmu napřáhl Rákos a propálil Pince. Jen o chvilku později nepřetavil v přesilovce tutovku ve vyrovnání útočník Kolář. Místo toho se 33 vteřin před skončením třetiny prosadil bekhendem Vantuch.

Nový náboj dostalo utkání hned 46 sekund po nástupu do třetí části, kdy přečíslení tří na dva zakončil ranou do horního růžku Zohorna a snížil na 3:4. Nezanedbatelný podíl na této brance ale nesl i gólman Pinc, který sice Zohornovu ránu dobře viděl, přesto máchl lapačkou do prázdna. Při hře čtyři na čtyři mohl vyrovnal Cetkovský, ale Pinc byl proti, stejně jako okamžitě na druhé straně Salfický po pěkné akci Trončinského. V 52. minutě však hosté definitivně udeřili a rozhodli, když Kudrna v signalizované výhodě šťastným odrazem dovršil hattrick.

Venku jsou Bílí Tygři v letošním play-off dosud stoprocentní, uspěli již dvakrát ve čtvrtfinále s Českými Budějovicemi. "Zatím to byly tři zápasy. Netlačíme se tolik dopředu, hrajeme více odzadu. Beci předvádí neskutečné věci a domácí také naráželi na skvělého gólmana, což je super," ocenil autor hattricku Jaroslav Kudrna i přes zaváhání při třetí brance Východočechů brankáře Liberce Marka Pince. "To se stane, nikdo mu nic nevyčítal, spoustu toho chytil."

HC Pardubice - Bílí Tygři Liberec 3:5 (1:3, 1:1, 1:1)

Branky a nahrávky: 7. Kolář I (Bartek, Píša), 36. Rákos (T. Zohorna), 41. T. Zohorna (Rákos, V. Kočí) - 9. Kudrna (Trončinský), 18. Kudrna (Víšek), 20. P. Nedvěd (Klimenta, Špaček), 40. Vantuch (Víšek, Čakajík), 52. Kudrna (Víšek, P. Nedvěd). Rozhodčí: Jeřábek, Kalivoda - Gebauer, Lederer. Vyloučení: 5:9. Využití: 1:1. Diváci: 9487. Stav série: 0:1.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články