Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
V šachu

Štěpánek pomohl čistým kontem Petrohradu do semifinále KHL

Moskva - Český brankář Jakub Štěpánek pomohl třetím čistým kontem v play-off hokejistům Petrohradu do semifinále KHL. Svěřenci trenéra Miloše Říhy zdolali Atlant Mytišči 4:0 a v sérii zvítězili 4:2 na zápasy. Ve finále Západní konference se utkají s Dynamem Moskva, které také v šestém utkání rozhodlo o postupu přes Nižnij Novgorod.

Jakub Štěpánek
zdroj: ČT24

Druhý nejlepší tým základní části Petrohrad v sérii s Mytišči dvakrát prohrál, při svých čtyřech triumfech ale soupeře vždy přestřílel alespoň o čtyři góly. Dvě minuty před koncem pomohla Štěpánkovi k nule branková konstrukce, když se puk po Musatovově střele odrazil od obou tyčí, a Petrohrad zanedlouho zvýšil na konečných 4:0 gólem do prázdné branky. Útočník Petr Průcha nebodoval.

Pro bohatý petrohradský klub je postup do semifinále historickým úspěchem. "Peníze nejsou všechno. Když máte nejdražší hráče, tak to neznamená, že ligu musíte vyhrát. Když si hráči nesednou, tak se s tím nic nenadělá. Ale vypadá to, že jsme si sedli," tvrdil český útočník. Dodal, že trenér Říha dokáže hráče motivovat. "Umí se tak rozzlobit v kabině, že všechny nabudí neskutečnou energií. Když je to třeba, tak umí říct v pravou chvíli pravé věci," podotkl Průcha.

"Letos vypadáme jako mužstvo, ne jako individuality jako v předešlých letech," usoudil i Štěpánek. "Věřím, že když podáme stejný výkon či ještě lepší, tak jsme schopni jít až do finále," poznamenal na adresu příštího soupeře Dynama Moskva. "V této fázi play-off už na soupeři tolik nezáleží. Hraje se na 120 - 320 procent a každý tým má šanci. Ale můžeme dojít ještě daleko," doufá Průcha.

Říha věří, že pro jeho svěřence bude výhodou, že začnou duel s Dynamem na domácím ledě. "Je třeba zůstat na zemi, připravit mužstvo. Nic nekončí. Musíme být pokorní a skromní, abychom mohli jít dál. Ale už být ve finále konference druhé nejlepší soutěže na světě je obrovský úspěch," prohlásil. Loni Říha s Atlantem vyřadil z play-off Petrohrad, dnes naopak s Petrohradem uspěl proti Atlantu.

Postup však považoval za "splněný úkol", ne za nějakou osobní věc; zřejmě i proto se ho dotkl posměšný plakát v rukou domácích fanoušků, zhotovený navíc z loňské fotografie, kdy Říha poklekl na led, aby poděkoval publiku v Mytišči za podporu, s kterou loni dovedl Atlant až do finále. "Byl jsem strašně zklamaný, takové diváky tu nepamatuji. Vždy tu byli fanoušci na vysoké úrovni a vážili si soupeře, ale dnes se mi vůbec nelíbili," připustil.

K třetímu vítězství za sebou a postupu pomohl Dynamu Moskva dvěma body Marek Kvapil. Český útočník v 9. minutě rychle odpověděl na vedoucí branku soupeře po přihrávce Jakuba Klepiše, při srovnání na 2:2 pak Kvapil asistoval Pestunovovi. Prsty tak neměl jen v postupové brance Anisina na konečných 3:2.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články