Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Šlégr je připraven, nastoupí v zápase proti Slavii

Praha - Dres Litvínova by měl v extraligovém zápase skupiny o udržení na ledě pražské Slavie obléknout i Jiří Šlégr. Zkušený čtyřicetiletý obránce naposledy zasáhl do soutěžního zápasu v březnu 2010, poté ze zdravotních důvodů ukončil kariéru. Šlégr ale již několik týdnů s Litvínovem trénuje a dnes se rozhodl, že nastoupí do extraligového zápasu.

Jiří Šlégr
zdroj: ČT24 autor: ČT24

"Víc než cokoli jiného to beru jako morální pomoc. Ten zápas není o Šlégrovi. Číslo jedna je Litvínov, z jiného důvodu to nedělám," uvedl olympijský vítěz, mistr světa a vítěz Stanleyova poháru pro iSport.cz.

Šlégr by měl nastupovat jako sedmý obránce. "Netvrdím, že budu hrát prvního beka, ale nechci jen přihlížet. Tak to půjdu zkusit. Měsíc jsem trénoval a cítím se daleko líp. Když jsem tam vlezl tenkrát, nevydržel jsem ani půl hodiny," uvedl Šlégr, jenž měl v minulosti problémy se zády. "To víte, že to nebude ideální, ale uvidíme. Neměl bych od toho velká očekávání," dodal.

Současný poslanec a zároveň šéf realizačního týmu Severočechů, který působí i v klubovém představenstvu, chce Litvínovu pomoct vyhnout se účasti v baráži. Verva je po šesti z dvanácti odehraných kol skupiny o udržení v extralize předposlední a na čtrnáctou Mladou Boleslav má náskok jen tří bodů.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články