Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Budějovice nebo konec kariéry. Výbornému město přirostlo k srdci

České Budějovice - Hokejisty Českých Budějovic by i v příští sezoně mohl trénovat František Výborný. Zkušený kouč, pod jehož vedením Jihočeši obsadili v základní části extraligy páté místo a pak vypadli ve čtvrtfinále play off s Libercem, přiznal, že jej vedení klubu oslovilo s nabídkou na pokračování spolupráce. Jisté ale momentálně je pouze to, že pokud dál nepovede České Budějovice, ukončí trenérskou kariéru.

Bezprostředně po vyřazení Mountfieldu sice Výborný avizoval, že plánuje dodržet svůj slib a absolvuje poslední trenérskou sezonu, s odstupem několika dní však prozradil, že by se tak stát nemuselo.

"Vedení mě požádalo, jestli bych ještě nezůstal. Chtěli by tady budovat tým s mladšími trenéry, ale potřebují to nastartovat. Takže nevím, koho vytipují a jaké mají záměry. Je to předmětem jednání v dalších dnech. Aby se dal na příští sezonu dohromady celý realizační tým. To jsem přislíbil s tím, že pak už bych odešel," uvedl osmapadesátiletý kouč v rozhovoru pro regionální vydání Mf Dnes.

Výborný převzal České Budějovice v listopadu 2009 a podílel se i na velké přestavbě týmu v roce 2010. "Jsem tady dva a půl roku a říkal jsem, že kariéru ukončím tady. V sezoně byly takové šumy, že půjdu do Mladé Boleslavi a podobně. Ale říkal jsem, že končit budu tady. Musím říct, že mi Budějovice přirostly trochu k srdci. Něco podobného, jako když jsem byl ve Spartě. Lidi tady jsou dobří. Prostředí je tu takové, že k tomu mám za dva a půl roku určitý vztah," dodal Výborný.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články