Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
EP Benátky nad Jizerou

Hokejisté Varů zdolali v play-out Litvínov, Boleslav si poradila se Slavií

Karlovy Vary - Hokejisté Karlových Varů porazili v 6. kole play-out Litvínov 6:2 a vrátili se do čela skupiny o 11. až 14. místo před Slavii. Mladá Boleslav zdolala pražskou Slavii 3:0 a přiblížila se v polovině play-out třináctému Litvínovu na rozdíl tří bodů. Dvěma góly se podílel na výhře Bruslařského klubu Tomáš Nouza, tři kanadské body za gól a dvě asistence zaznamenal David Vrbata. Karlovarská Energie si před Mladou Boleslaví udržela náskok osmi bodů. 

Karlovy Vary - Litvínov
Přitom Litvínov byl v úvodním dějství aktivnější. Hned po deseti vteřinách vyzkoušel Mensatora Hübl a ve 14. minutě také hosté slavili vedení, když v přesilovce tečoval střelu Stříteského Hujsa. Jenže už za 40 sekund vyrovnal Mikeska, který objel branku, z úhlu prostřelil Volkeho a zahájil rychlý obrat domácích.

Vzápětí šli pykat během 18 vteřin Černošek s Jenáčkem a v přesilovce pěti proti třem po Pechově přihrávce skóroval Zaťovič. V pokračující výhodě pěti proti čtyřem předvedl sólo přes celé hřiště Pech a zvýšil na 3:1. Karlovarští tak stihli vstřelit tři góly během 148 vteřin.

Nejistého Volkeho do druhé třetiny vystřídal Nechvátal, který se vyznamenal zejména proti Kumstátově střele z bezprostřední blízkosti. Litvínov se nevzdával, ale v pohodě chytajícího Mensatora v brankových příležitostech nepřekonali ani Jenáček s Trávníčkem. Skóre se opět měnilo až ve 35. minutě a opět v prospěch domácích. Před litvínovskou branku si nabruslil Skladaný a bekhendovou střelou do levého růžku nedal Nechvátalovi šanci.

Je nám líto, video expirovalo.
Karlovy Vary - Litvínov

I když v úvodu závěrečné části se z bezprostřední blízkosti netrefil Kuběna, drželi domácí pevně otěže zápasu. Ve 47. minutě nechala hostující obrana svého gólmana zcela na holičkách, Nechvátal sice při šanci Sýkory s Dejem třikrát vyrazil puk, ale pak už jej Dej překonal. Na Gerhátovo snížení ještě odpověděl hned po 29 vteřinách kanonýr Zaťovič.

HC Energie Karlovy Vary - HC Verva Litvínov 6:2 (3:1, 1:0, 2:1)Branky a nahrávky: 15. Mikeska (Kuběna), 16. Zaťovič (Pech, Gawryletz), 17. Pech, 35. Skladaný (T. Sýkora), 47. Dej (T. Sýkora), 52. Zaťovič (Pech, Gřegořek) - 14. Hujsa (Stříteský, Kubát), 51. Gerhát (Stříteský, Majdan). Rozhodčí: Hodek, Souček - Pešek, Jelínek. Vyloučení: 7:12. Využití: 2:1. Diváci: 3 334.

Martin Pešout (Karlovy Vary): "Utkání jsme tradičně nezačali dobře, ale kupodivu nás obdržený gól probudil. Začali jsme hrát daleko lépe, začalo se nám dařit v útoku. Myslím si, že rozhodla krásná akce Pecha, která výsledek zlomila na naší stranu. Ve druhé třetině nás podržel Mensator, my jsme si počkali na brejk a soupeři jsme odskočili. Po zbytek zápasu jsme si výsledek už hlídali."

Viktor Lukeš (Litvínov): "Začátek zápasu tak vysoké porážce neodpovídal. Dostali jsme se do vedení, ale to jsme po naší chybě udrželi jenom jedno střídání. Poté domácí sehráli výbornou přesilovku pět na tři. My jsme neustále chodili ven za hákování a podražení a domácí zápas otočili. Dělali jsme další chyby, jako třeba Lukáše Pecha jsme nechali projet celým kluzištěm jako nůž máslem. Ve zbytku zápasu jsme chtěli s výsledkem něco udělat, ale Mensator všechny naše šance pochytal."

Mladá Boleslav - Slavia
Otevřít skóre ovšem mohli v polovině úvodního dějství hosté. Ve vlastním oslabení se do úniku dostal útočník Sklenář a při pokusu o blafák byl faulován. Nařízené trestné střílení ale Sklenář neproměnil. Skóre se tak nakonec v první třetině podařilo otevřít domácímu mužstvu. Osamocený Vrbata dostal zpoza branky přihrávku od Mikulíka a zamířil přesně do pravého horního rohu Kopřivovy klece.

Druhá třetina dlouhou dobu připomínala tu první, když opět mnoho hokejové krásy nepřinášela. Z domácího týmu ale byla přece jenom více cítit vůle po důležitém vítězství a tak se Mladoboleslavští snažili více tlačit před branku Slavie. A snaha se Středočechům vyplatila a během 103 vteřin se mezi střelce zapsal dvakrát Nouza.

Je nám líto, video expirovalo.
Mladá Boleslav- Slavia

Při první brance v 35. minutě měl velké štěstí, když jeho bekhendová přihrávka vzduchem skončila po nešťastné teči hostů za zády překvapeného Kopřivy. Při druhé trefě se Nouza proháčkoval před Kopřivu a tentokrát svůj blafák zakončil přesně mezi betony hostujícího gólmana. Hosté se nedokázali do konce prostředního dějství střelecky prosadit, i když měli několik možností, ale Hübl byl proti změně skóre.

V závěrečné třetině podřídili domácí vše tomu, aby hlavně neinkasovali a dovedli utkání k zisku důležitých tří bodů. To se mu také celou třetí dvacetiminutovku bez větších problémů dařilo, neboť Slavia byla ve hře dopředu bezzubá. 

Mladá Boleslav - Slavia Praha 3:0 (1:0, 2:0, 0:0)Branky a nahrávky 18. Vrbata (Mikulík), 35. Nouza (Mikulík, Vrbata), 36. Nouza (Vrbata). Rozhodčí: Hrubý, Homola - Bejček, Horinek. Vyloučení: 6:6, navíc P. Jelínek (Slavia) 10 min. Bez využití: Diváci: 2 715.

Petr Novák (Mladá Boleslav): "Jsme samozřejmě za toto vítězství velice rádi. Máme také radost, že jsme dnes vydrželi hrát naši hru celých šedesát minut a ne třeba jenom padesát jako v minulých zápasech, v kterých jsme potom dostávali laciné branky. Z toho důvodu je i strašně psychicky důležitá udržená nula. Bylo by dobré vydržet i nadále hrát na sto deset procent."

Jiří Čelanský (Slavia): "Od začátku patřilo utkání domácím. Byli lepší v bruslení, kombinačně i osobních soubojích. Navíc se dokázali prosadit i gólově, což se nám bohužel nepodařilo za celých šedesát minut ani jednou."

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články