Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Studio Time Out

Nedvěd: K malé oslavě máme důvod. Ale pak zase začneme fárat

Liberec - Hokejový útočník Petr Nedvěd se ve čtvrtfinále play-off extraligy prezentoval jako správný kapitán. Lídr Liberce dovedl Bílé Tygry opět po dvou letech do semifinále, Severočeši porazili České Budějovice 4:1 na zápasy. Nedvěd v posledním duelu dvě branky vstřelil a na třetí přihrál, čtvrtfinále tak zakončil se ziskem sedmi kanadských bodů.

Petr Nedvěd
zdroj: ČTK autor: Radek Petrášek

"Kdo ty zápasy viděl, tak ví, že výsledek 4:1 tomu neodpovídá. Všechny byly vyrovnané. Nebylo to tak, že by jeden druhého přehrával. Myslím si, že jsme zaslouženě vyhrávali, ale výsledek 4:1 tomu neodpovídá," zhodnotil Nedvěd sérii.

Severočeši se proti Mountfieldu prosadili i díky solidní hře v obraně, ve třech posledních zápasech inkasovali jen dva góly. "Po druhém zápase, ve kterém jsme dostali šest gólů, jsme se koukali na video a hlavně na obranu jsme dávali velký důraz. Věděli jsme, že tudy cesta nevede. V Budějovicích jsme podali dva parádní výkony, a to rozhodlo," řekl čtyřicetiletý útočník.

Trenér Českých Budějovic František Výborný:

 "Bohužel, na šance se nehraje. V tom byl Liberec o procenta lepší."

Klíčovým faktorem série byl i "hráč Nedvěd". Českým Budějovicím totiž podobná osobnost chyběla, což Jihočeši přiznali i po zápase. "Jestli nám chyběl někdo jako on? Někdo, kdo dá gól i z rohu? Ale jo, přesně tak to je. Méďa potvrdil svou formu ze sezony, hlad po gólech. Nám takový hráč opravdu chyběl. Nejenom teď, ale zpětně někdy od Vánoc, kdy jsme góly přestali dávat. A to je v hokeji základ," uvedl kapitán Českých Budějovic František Ptáček.

Je nám líto, video expirovalo.
5. čtvrtfinále: Liberec - České Budějovice

Chyběly nám góly a obětavost, litoval budějovický Ptáček

"Rozhodující bylo, že jsme nedávali góly. A z mého pohledu byl soupeř více obětavý," zhodnotil sérii kapitán Mountfieldu František Ptáček. Jihočeši sice nastříleli ve druhém duelu série pět branek v poslední třetině, ale poté jim zvlhl střelný prach. V dalších třech duelech, z nichž hráli dva doma, dali jen dvě branky. "Není to problém jen útočníků, i když od nich se to čeká. Málo jsme se tlačili do branky, a když tam ta střela přes jejich hráče, kteří do nich obětavě lehali, došla, tak jsme tam na správném místě nebyli," uvedl Ptáček.

Liberec teď může pár dní slavit a odpočívat. "K malé oslavě máme důvod. Za pár dní ale musíme zpět do práce, nasadit si pracovní boty, montérky, nechat kravaty s oblekem doma a začít opět fárat. A připravit se na další kolo, protože je hrozně jednoduché nechat se uchlácholit a podcenit soupeře," uvedl s nadhledem Nedvěd.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články