Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Sportovní zprávy

Liberci chybí poslední krok do semifinále

Praha - Hokejisté Liberce mají na svých holích ve čtvrtfinálové sérii play-off extraligy proti Českým Budějovicím první mečbol. V postup do semifinále ho mohou proměnit již v pátek, kdy v pátém utkání hostí Jihočechy za stavu 3:1. Zcela otevřená a vyrovnaná je naopak zatím série mezi Pardubicemi a Vítkovicemi. Za stavu 2:2 na zápasy se před svými fanoušky představí Východočeši. Přímý přenos utkání Liberec – České Budějovice vysílá od 18:00 ČT4 a www.sportzive.cz.

Bílí Tygři si velmi slibnou pozici vybojovali dvěma výhrami na ledě Mountfieldu, pod Ještědem ale v součtu se základní částí prohráli se svým nynějším soupeřem dva zápasy z posledních tří, přičemž v druhém souboji série inkasovali dokonce šest branek. "Musíme se poučit z toho druhého domácího zápasu, který jsme nezvládli a prohráli 4:6. Je potřeba hrát doma důrazný hokej. Vedeme sice 3:1, ale v žádném případě ještě nepovažujeme sérii za rozhodnutou," ujistil asistent trenéra Filip Pešán.

Proti obratu Jihočechů sice hovoří statistiky, neboť z 1:3 dokázalo v domácí nejvyšší soutěži vydřít postup pouze pět mužstev, ale ti se ještě nevzdávají. "Musíme pokračovat dál a soustředit se na další utkání. Uděláme vše pro to, abychom sérii ještě přivezli zpátky domů do Budějovic. Jsem přesvědčený, že to zase bude podobný zápas jako ty předchozí. Tedy boj o každý centimetr ledu," předpověděl asistent kouče Milan Kupka. Chybí disciplinárně potrestaný bek Vydarený.

Pardubičtí v sérii s Vítkovicemi vedli, ale poté museli v soupeřově aréně sami dohánět manko, když v sérii prohrávali, a to se jim podařilo. I proto zatím domácí prostředí jako výraznou výhodu pro některý z týmů nevnímají. "Zatím se v celé sérii ukazuje, že oba soupeři umí vyhrát venku, proto si nemyslím, že bychom teďka byli nějak ve výhodě. Vítkovice jsou velice silný tým s výbornou první lajnou, které skutečně nesmíte dát ani píď prostoru," řekl kouč Hynek.

Pardubický kouč očekává opět velmi urputný boj, v němž se chystá znovu eliminovat zkušené lídry ofenzivy soupeře Burgra s Ujčíkem. "Připravujeme se ale i na další klíčové hráče. Počítám, že Vítkovice přijedou určitě s defenzivní taktikou, ale umí výborně měnit rytmus hry. Kromě toho se musíme dobře připravit na klíčové situace, jako jsou přesilovky a oslabení," uvedl Hynek.

Vítkovické řady devastují zranění

Tým z Vítkovic má před pátým soubojem na marodce osm hráčů a snad jen v případě nemocných útočníka Szturce a beka Voráčka existuje reálná naděje, že by v pátek nastoupili. Mimo hru jsou Rehák, Málek, Malík, hodně nejisté je nasazení Trnky, kterého sužuje koleno, a Hrušky, jenž prodělal zánět průdušek. Mladý útočník Hlinka si ve středečním utkání za Šumperk v Mostě nadvakrát zlomil nos. "Situace se mění každým dnem, u většiny kluků bude rozhodovat momentální stav těsně před zápasem, takže se neodvažuju odhadovat, kdo nastoupí," prohlásil trenér Mojmír Trličík.

Play-out: Boleslav se může dotáhnout na Litvínov

Šanci smazat své manko má v 5. kole skupiny o udržení v hokejové extralize poslední Mladá Boleslav, která nastoupí v Litvínově. Právě Severočeši jsou o tři body před ní. Ve druhém pátečním utkání hostí Slavia v Edenu Karlovy Vary. Mladá Boleslav může dokonce za jistých okolností Litvínov i přeskočit, musela by však vyhrát rozdílem čtyř a více branek. "Jsou dvě možnosti, můžeme si pozici vylepšit, nebo hodně zkomplikovat," uvedl pro klubový web litvínovský trenér Vladimír Jeřábek.

O něco lépe se dýchá Slavii, jež má před poslední Mladou Boleslaví náskok sedmi bodů, i Karlovým Varům, které jsou na tom ještě o bod lépe. Pražané z posledních tří zápasů získali sedm bodů, ale k jistému udržení mezi elitou mají ještě daleko. Jejich náskok se může při určitém vývoji výsledků zase rychle rozplynout, neboť v neděli Slavia hraje v Mladé Boleslavi.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články