Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MČR v půlmaratonu

Duel v Brně rozhodla posunutá branka. Úmysl v tom nebyl, tvrdí Philipp

Brno - Neuznaná branka Romana Erata i jeho následné neproměněné trestné střílení byly klíčové momenty třetího čtvrtfinále extraligy mezi brněnskou Kometou a pražskou Spartou. Domácí místo vedení 2:0 tak měli po první třetině jen jednobrankový náskok a suverén základní části pak od druhé části ovládl hru a vítězství strhl na svou stranu.

"Kdyby Kometa dala gól, tak by pro nás byla situace horší," řekl obránce Radek Philipp, jenž trval na tom, že branku posunul neúmyslně a trestné střílení podle sparťanského beka ani nemělo být nařízeno. "Bojoval jsem s domácím útočníkem Koreisem, který mě natlačil do branky. Úmysl v tom z mé strany nebyl. Aspoň si to myslím," smál se při objasňování situace.

Hned po verdiktu se také rozjel s několika dalšími spoluhráči za rozhodčím a vehementně s ním diskutovali. "Nezlobili jsme se na něj. Jen jsme se zeptali, za co nařídil trestné střílení," vysvětlil reakci Philipp.

Je nám líto, video expirovalo.
Sparta Praha - Kometa Brno

"Doufali jsme, že z toho bude technický gól. Jenže ten asi podle pravidel nařídit nejde, alespoň nám to tak tvrdili sudí. Je to škoda, trestné střílení v takové situaci asi není adekvátní náhradou, co se pravděpodobnosti skórování týče," prohlásil brněnský kouč Zdeněk Venera. I on si myslí, že neproměněný nájezd byl rozhodující moment utkání: "Pokud chceme Spartu porazit, tak musíme její chyby trestat. To se nám dnes nedařilo."

Ve druhé třetině se ale Sparta zlepšila a rozhodla. "Začali jsme víc bruslit, byli jsme silnější na puku. Takové momenty ale vyplynou ze hry celého týmu. Není to tak, že bychom otočili nějakým klíčkem a všechno bylo najednou úplně jinak. Ve třetí třetině po vstřelení čtvrtého gólu jsme si hlídali náskok. Snažili se ubránit modrou čáru, aby se soupeř nedostal do šancí," popsal Philipp cestu k vítězství.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články