Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Volejbalový magazín

Zlín získal po postupu přes obhájce titulu sebevědomí a na Plzeň si troufá

Zlín - Hokejový útočník Marek Melenovský se dvěma góly a jednou asistencí podílel na výhře Zlína 4:2 nad Třincem v rozhodujícím pátém zápase předkola play-off extraligy. Pokud bude jeho tým přistupovat stejně k dalším utkáním, může podle něj dojít daleko. Trenér Zlína Rostislav Vlach věří, že mužstvo naváže na vyrovnané zápasy s Plzní v základní části. Západočeši sice všechny zápasy vyhráli, dvakrát však až po samostatných nájezdech.

Zlínští hokejisté
zdroj: ČTK autor: Zdeněk Němec

"Věřili jsme si a šli jsme do zápasu namotivovaní, ale ne přemotivovaní. Bylo vidět, že jsme víc chtěli vyhrát a šli jsme za vítězstvím. Celé utkání se nám podařilo. Měli jsme větší vůli po vítězství a to rozhodlo," řekl Melenovský po rozhodujícím duelu s obhájci titulu a poděkoval divákům: "Byli naším šestým hráčem."

Zápas rozluštil tajenku ohledně posledního účastníka čtvrtfinále, v němž Zlín narazí na Plzeň. "Na Plzeň si troufáme, jsme rozjetí a celá série je otevřená. Mně osobně se v Plzni hrálo vždycky dobře. Když jsem hrál za Karlovy Vary, tak jsme tam hrávali derby, které bylo pokaždé v základní části na krev. Mně takové zápasy vyhovují," uvedl Melenovský.

Trenér Zlína Rostislav Vlach:

"Pokud mužstvo dodrží systém hry a nasazení, myslím si, že šance je. V základní části jsme měli zápasy s Plzní velice vyrovnané. Na Plzeň umíme zahrát."

V důležitém zápase vstřelil Melenovský 200. gól v extralize. "Tohle jsem přesně potřeboval. Sezonu jsem neměl nejlepší a jsem rád, že jsem tady a že se mně to podařilo. Na takový zápas jsem čekal a věděl jsem, že přijde," řekl Melenovský.

Je nám líto, video expirovalo.
Zlín - Třinec

Třinecký kapitán Bonk: Sezona byla špatná

Třinci se rozplynul sen o obhajobě titulu. "Je to velké zklamání," konstatoval třinecký kapitán Radek Bonk po porážce 2:4. Příčinu vyřazení viděl v přesilovkách. "Zlín proměnil tři, to rozhodlo. Navíc přidal branku ve vlastním oslabení. Bylo těžké se proti Zlínu prosadit. Hrál dobře svoji hru. My jsme se k ničemu nedostali," přiznal.

Do předkola play-off šel jeho tým z posledního desátého postupového místa. "Sezona byla špatná. Šli jsme do play-off s tím, že můžeme tento nezdar napravit. Bude těžké se teď dívat na další týmy, jak hrají play-off," pronesl Bonk s hořkostí v hlase.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články