Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
TCL V Repre

Plekanec: Hokej si užívám, i když se nedaří

Montreal - Krušný rok prožívá český hokejový útočník Tomáš Plekanec s Montrealem Canadiens. Slavný kanadský klub se nachází na dně Východní konference s desetibodovou ztrátou na osmý Winnipeg a boj o play-off NHL je pro něj nejspíš definitivně ztracený. Kladenský odchovanec si přesto podle svých slov hokej stále užívá.

Tomáš Plekanec v utkání s Floridou
zdroj: AP autor: Alan Diaz

"Samozřejmě každodenní nálada v kabině odpovídá momentálnímu postavení v tabulce, ale já si nestěžuju. Mým snem bylo vždy hrát NHL, a to se mi už nějaký ten rok daří. Ke sportu zkrátka porážky patří, to je součást života. Navíc jak se říká, všechno špatné je k něčemu nakonec dobré," uvedl Plekanec. 

Nevydařený průběh sezony se podepsal i na hráčích a během tréninku docházelo k občasným potyčkám. Do jedné z nich se dostal začátkem roku i jindy klidný Plekanec s obráncem P. K. Subbanem. Později média citovala jeho vyjádření, že ne všichni spoluhráči dávají do hry všechno. "Nikdy jsem neřekl, že by někdo nedával do hry všechno. Řekl jsem, že někdo hraje nezodpovědně vůči spoluhráčům. To je docela velký rozdíl," řekl Plekanec.

Jméno devětadvacetiletého hokejisty se v posledních dnech před uzávěrkou přestupů v NHL spojovalo s možnou výměnou. Zkušený útočník však zůstal v klubu, který ho v roce 2001 draftoval. "Několikrát jsem slyšel o možné výměně a dokonce o tom, že bych byl ochoten zrušit svoji klauzuli o zamítnutí přestupu. Nevím odkud se to vzalo," uvedl Plekanec. V Montrealu, kde má smlouvu ještě na další čtyři sezony, je spokojený. "Ten kontrakt bych chtěl přinejmenším dodržet," řekl držitel stříbra z mistrovství světa v Rize 2006.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články