Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Předvýběr.CZ Florbal MB - 1. SC TEMPISH Vítkovice

Kladenský Patera prožíval po vyřazení s Brnem velké zklamání

Kladno - Hned po třech zápasech skončila cesta hokejistů Kladna v play-off extraligy, kam se dostali po čtyřech letech. Rytíři podlehli po ztrátě dobře rozehraného duelu v předkole s Kometou Brno 0:3 na zápasy. V obrozeném klubu, jehož šéfem je od léta Jaromír Jágr mladší, ale po minulých třech letech v bojích o zachování účasti v nejvyšší soutěži může brzy aktuální zklamání vystřídat spokojenost s vydařeným ročníkem.

Kapitán Pavel Patera ale neskrýval velké zklamání. "Já už musím počítat, že každé play-off je moje poslední. Mrzí to, protože jsme dneska byli blízko dalšímu zápasu," řekl čtyřicetiletý čtyřnásobný mistr světa a olympijský vítěz z Nagana, který má s Rytíři smlouvu i na další sezonu.

Patera předvedl v úvodu druhé třetiny ve hře čtyř proti čtyřem parádní sólo, prokličkoval obranou a otevřel skóre. "Koukal jsem, komu nahraju, přejel jsem přes modrou čáru, nějak jsem se tam dostal. Občas se to povede, ale je to úplně jedno. Vůbec nic to nerozhodlo. Od začátku to vypadalo dobře, závěr jsme nezvládli. A jestli jsem dal gól, nebo nedal, je jedno," prohlásil smutně.

Přihrávkou na gól Jiřího Bicka se podílel i na vedení 3:1, které ale Kladno ve třetí třetině ztratilo. "Úplně jsme přestali hrát a Brno toho využilo. Zatlačilo nás a dostali jsme hloupé góly," kroutil hlavou Patera nad ztrátou vedení. "Dostáváme góly metr dva před bránou z dorážky z prostoru, který bychom měli čistit. Nevzpomenu si na první gól, ale ten druhý a třetí byly z metru."

Kometa snížila na 2:3 při vyloučení Milana Tomana, který se hodně zlobil na rozhodčí Martina Fraňa s Martinem Homolou. Díky trefě Radka Dlouhého, i když byla branka v oficiálním zápise připsána Tomáši Žižkovi, zaveleli hosté k obratu. "Všechny góly jsou zbytečné, ale zlom byl v tom, že jsme přestali hrát útočně a začali jsme bránit," podotkl Patera. Z toho vyplynula i vyrovnávací trefa Romana Erata, i když oficiálně byl označen za střelce Jozef Kováčik, který v té době ani nebyl na ledě.

Patera mohl ještě v závěru základní hrací doby v přesilovce zvrátit vývoj, ale Trvaje zblízka nepřekonal. "Já jsem se mu to snažil cpát mezi nohy, ale prostě jsem to měl vystřelit nahoru," litoval Patera, který pak neuspěl ani v nájezdech proti Sasu Hovimu stejně jako Jiří Bicek a Jaroslav Kalla. "Přišli za mnou (trenéři), jestli pojedu, tak samozřejmě v tuhle chvíli neřeknu ne. Nechodil jsem moc často, protože se vždycky kluci hlásili. Šel jsem a bylo to špatný."

Po třech letech bojů o záchranu Paterovi osobně předkolo play off-ke spokojenosti se sezonou nestačí. "Nevím, jestli pro Kladno to je úspěch. Pro mě ve čtyřiceti letech předkolo... Řeknu to tak, že je to lepší než play-out," doplnil. Nad budoucností vůbec nechtěl přemýšlet. "Vůbec nevím, co tady mají teď v plánu," dodal. Kouč Zdeněk Vojta dal týmu dva dny volno a další program bude teprve řešit.

Kladenští si před 5 958 diváky, největší domácí návštěvou od poslední série play-off ve čtvrtfinále v roce 2008 proti Českým Budějovicím, užívali alespoň ovací. Hokejisté při nich poděkovali i fanouškům Komety. "I když jsme hráli v Brně, tak tam byla výborná a přátelská atmosféra. Byla vynikající a bouřlivá atmosféra jak tam, tak i tady. Hokeje jsme si užívali, ale bohužel se špatným koncem. Když jsme jeli to kolo, tak jsme si řekli, že nebudeme přestávat, a poděkovali jsme všem," dodal Patera.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články