Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
BBV po 25 letech

Kladno vyhrálo v Plzni a má jisté předkolo play-off

Praha - Hokejisté Plzně prohráli na vlastním ledě 0:4 s Kladnem, které si tak definitivně zajistilo postup do play off. Indiáni na druhém místě tabulky ztrácí tři zápasy před koncem 8 bodů na Spartu, která doma porazila 4:2 Mladou Boleslav. Hokejisté Karlových Varů porazili České Budějovice 3:1 a díky šesté výhře za sebou se udrželi ve hře o postup do předkola, stejně jako Litvínov, který vyhrál 5:4 na nájezdy v Liberci. Shodný výsledek jako Severočeši uhrála i Slavia v dohrávce 48. kola v Pardubicích, stejně jako Boleslav má však už jen teoretickou naději. Souboj o přímý postup do čtvrtfinále mezi Vítkovicemi a Zlínem rozhodly až nájezdy, díky vítězství 1:0 mají Ostravané na svého soupeře jednobodový náskok.

Hokejisté Kladna vyhráli na ledě Plzně a ukončili tak šestnáctizápasovou šňůru domácích výher Indiánů. Začátek utkání mnoho vzruchu nepřinesl, až v 8. minutě zahrozili hosté během početní výhody, Knotkův pokus z otočky však mířil jen do Svobody. Živěji působící Rytíři si vypracovali šanci i v závěru první třetiny, Hluchý ovšem z mezikruží zamířil mimo. Vše si Středočeši vynahradili po pauze, po šikovné přihrávce Lukáče skóroval Látal. Ve 27. minutě navíc při přesilové hře díky Vykoukalově nešťastné teči zvýšil Hovorka na 2:0.

Lepšímu pohybu hostů Indiáni čelili pomocí nedovolených zákroků. Kladno sice 31 vteřin dlouhou dvojnásobnou početní výhodu nezužitkovalo, vzápětí však Patera usměrnil ve do sítě zadovku Kally od zadního mantinelu. O druhé přestávce trenér Jelínek zamíchal složením všech pětek, ale ani to změnu herního projevu nepřineslo. Naopak po chybě domácích přidal ve 48. minutě při přečíslení čtvrtý gól Knotek. V poslední minutě odvrátil větší debakl Plzni Svoboda, který chytil trestné střílení Kafky. Západočeši vyšli střelecky naprázdno poprvé v sezoně.

Plzeň 1929 - Rytíři Kladno 0:4 (0:0, 0:3, 0:1)

Branky a nahrávky: 23. M. Látal (Lukáč), 27. Hovorka, 32. Patera (Kalla), 48. Knotek (Valský). Rozhodčí: Minář, Šír - Bádal, Kostka. Vyloučení: 10:4, navíc Modrý (Plzeň) 5 min. a do konce utkání. Využití: 0:1. Diváci: 5176.

Je nám líto, video expirovalo.
HC Plzeň 1929 - Rytíři Kladno

Úvod zápasu v Karlových Varech vyšel lépe domácím, již ve druhé minutě otevřel skóre Zaťovič. Druhý gól mohla přidat dvojice Skuhravý - Kotrla, brankář Českých Budějovic Kovář byl ale připraven. V 10. minutě se podařilo hostům vyrovnat, Gründlingovo vyloučení potrestal Květoň. Západočeši mohli kontrovat při vyloučení Mertla, ale Skuhravý nastřelil jen tyč Kovářovy branky. Na začátku druhé třetiny ztratil za Mensatorovou brankou puk Gründling. Karlovarský brankář však následnou velkou šanci, kdy se před ním objevili hned tři hráči soupeře, zlikvidoval.

Ve 27. minutě se při vyloučení Červeného zapsal podruhé mezi střelce Zaťovič, když tečoval Gawryletzovo nahození. Vzápětí mohl přidat třetí gól Sýkora, Kovář ale jeho samostatný nájezd zlikvidoval. Na dvoubrankový rozdíl odskočili domácí ve 43. minutě. Skladaný se natlačil před Kováře, který jeho pokus jen vyrazil a pohotově dorážel. Energetici po vstřelené brance hlídali svůj náskok a vyráželi do rychlých brejků. Navýšit brankový rozdíl mohli Zaťovič, Kumstát nebo Sýkora. Kovář však svými zákroky potvrdil své kvality.

Energie Karlovy Vary - HC České Budějovice 3:1 (1:1, 1:0, 1:0)

Branky a nahrávky: 2. Zaťovič (Kumstát, Pech), 27. Zaťovič (Gawryletz, Kumstát), 43. T. Sýkora (Skladaný, Dej) - 10. L. Květoň (Gulaš, Vydarený). Rozhodčí: Fraňo, Hodek - Barvíř, Blümel. Vyloučení: 6:5. Využití: 1:1. Diváci: 3 670.

Sparta se proti Mladé Boleslavi ujala vedení už v 97. vteřině, kdy Bližňák uklidil do branky odražený puk po střele Pacovského. Hosté pak hráli dvě přesilovky, ale Pöpperleho ani neohrozili. Naopak 17. minutě sparťané zvýšili, když se po střele Ivana Rachůnka dorážel Bližňák a puk nakonec dotlačil za brankovou čáru Pacovský. Hned za 24 vteřin se radovali i hosté, Mikulík našel mezi kruhy najetého Žabku, který si připsal první trefu v sezoně. Ve 27. minutě mohl vyrovnat při hře čtyř proti čtyřem Mikulík, ale v úniku Pöpperleho nepřekonal.

Hosté pak ubránili dlouhé oslabení včetně 34 vteřin ve třech a v 33. minutě se dočkali vyrovnání, když za sparťanského gólmana dotlačil kotouč Goertzen. Odpověď domácích však byla blesková a za 16 vteřin se po Bližňákově přihrávce trefil z mezikruží k tyči Tenkrát. V závěrečném dějství mohl vyrovnat Bahenský, ale minul a ve 43. minutě pojistil náskok Pražanů po Brošově přihrávce Ivan Rachůnek. Ještě zvýraznit náskok mohl v oslabení Bližňák, který ale v sólu na Valenta nevyzrál. Sparta si pak vedení bez potíží uhlídala.

Sparta Praha - BK Mladá Boleslav 4:2 (2:1, 1:1, 1:0)

Branky a nahrávky: 2. Bližňák (Pacovský, Jan Hanzlík), 17. Pacovský (Bližňák, I. Rachůnek), 33. Tenkrát (Bližňák, Ton), 43. I. Rachůnek (Broš) - 18. Žabka (Mikulík, D. Výborný), 33. Goertzen (Vrbata). Rozhodčí: Hradil, Kalivoda - Gebauer, Lederer. Vyloučení: 6:9, navíc Podkonický (Mladá Boleslav) 10 min. Bez využití. Diváci: 4848.

Zápas o místo v první šestce a přímý postup do čtvrtfinále mezi Vítkovicemi a Zlínem musely rozhodnout až nájezdy, díky nejtěsnějšímu vítězství 1:0 nyní mají Ostravané na konkurenta jednobodový náskok. Nasazením bitva tabulkových sousedů připomínala blížící se play off, po hokejové stránce už to taková paráda nebyla. Domácí se do zlínské defenzívy dostávali s problémy. Přehuštěný prostor v hostujícím pásmu prořídl v polovině utkání, kdy se Vítkovicím naskytlo 105 sekund přesilovky pět na tři, vyloženou šanci si však vicemistr nevytvořil.

V závěrečné třetině se iniciativa přestěhovala na vítkovické hokejky. Jedinečnou možnost prováhal Burger, který ve 49. minutě ujel při vlastním oslabení, ale Sedláčka neprostřelil. Tlak Vítkovic vrcholil, posledních 102 sekund řádné doby odehrály v přesilovce. Tři vteřiny před koncem měl rozhodnutí na hokejce Klimek, jeden ze zlínských beků se mu však před Sedláčkem vrhl do střely a puk skončil mimo. Prodloužení nic zajímavého nepřineslo a rozhodly nájezdy, ty v šesté sérii ukončil Šedivý. Zlín poosmé v řadě venku nevyhrál v normální době.

Vítkovice Steel - PSG Zlín 1:0 po nájezdech

Rozhodující nájezd: Šedivý. Rozhodčí: Hribík, Šindler - Hlavatý, Tošenovjan. Vyloučení: 5:8, navíc Köhler (Zlín) 10 minut. Bez využití. Diváci: 6885.

Liberec vstoupil do utkání s Litvínovem dobře, už ve druhé minutě Roth střelou k tyči nedal Volkemu šanci. Hosté se z nástupu Bílých Tygrů oklepali a v polovině třetině dvakrát udeřili. Od modré se trefil v přesilové hře Stříteský a skóre otočil povedeným blafákem Hübl. Vošvrdu pak vyhnal z branky v čase 13:05 dělovkou Černý. Bílí Tygři se dostali na dostřel sedm vteřin před koncem třetiny. Rothovu střelu dorazil za Volkeho záda Kudrna. Domácí tlačili Litvínovské i na začátku druhé periody a Vak trefil ve 25. minutě z kruhů horní tyč.

Vyrovnání se domácí dočkali o chvíli později, Holubovu střelu od modré dorazil Vantuch. V 36. minutě neudržel Pinc Frolíkovu střelu v oslabení a sám litvínovský útočník ji v chumlu dorazil za brankovou čáru. V úvodu třetí části hosté bránili svůj náskok a útočil Liberec. V 52. minutě fauloval v úniku Jareš Vaka a rozhodčí nařídil trestné střílení, které sám faulovaný hráč blafákem proměnil. V závěru neuspěl hostující Majdan v jasné šanci a na druhé straně Volkeho nepřekonal Bárta. Jediným přesným exekutorem v nájezdech byl hostující Lukeš a přisoudil Litvínovu bod navíc. 

Bílí Tygři Liberec - HC Litvínov 4:5 po nájezdech (2:3, 1:1, 1:0 - 0:0)

Branky a nahrávky: 2. Roth (Urban, Bulíř), 20. Kudrna (Roth, Klimenta), 32. Vantuch (Holub), 51. Vak z trest. střílení - 9. Stříteský (Kubát, Jenáček), 11. V. Hübl (Stříteský), 14. Černý (Kubát, V. Hübl), 36. Frolík (Jenáček), rozhodující nájezd F. Lukeš. Rozhodčí: A. Jeřábek, Souček - Horinek, Rozlílek. Vyloučení: 3:5. Využití: 1:1. V oslabení: 0:1. Diváci: 5997.

Hokejisté Slavie zvítězili v dohrávce 48. kola na ledě Pardubic 5:4 po nájezdech a v ČEZ areně uspěli počtvrté výhru za sebou. Pražané vstoupili do utkání lépe a už na konci třetí minuty je poslal do vedení v přesilovce Kadlec. Za osm vteřin ale nahození z poloviny hřiště trefilo útočníka Koláře a skončilo za překvapeným Furchem. Ve 23. minutě otočili domácí skóre, první gól v pardubickém dresu si připsal slovenský útočník Markovič. Ve 37. minutě skončil zápas pro hostujícího Pospíšila, který dostal za nesportovní chování nejprve "desítku" a poté i osobní trest do konce utkání.

Hosté se do konce druhé třetiny dočkali vyrovnání, 48 vteřin před sirénou si na Dreslerovu kolmici najel Tomica a překonal Svobodu. Stejný hráč poslal Slavii podruhé do vedení, když v 43. minutě využil nedorozumění v domácí obraně. Po 18 vteřinách bylo ale znovu vyrovnáno zásluhou Buchteleho, který navíc v 55. minutě korunoval úsilí domácích úspěšným blafákem. V závěrečném náporu ale Růžičkův tým opět srovnal zásluhou Duška. Domácí přečkali v prodloužení oslabení po vyloučení Havíře, v sedmé sérii nájezdů ale rozhodl o vítězství Pražanů jediný úspěšný exekutor Vondrka.

HC Pardubice - Slavia Praha 4:5 po nájezdech (1:1, 1:1, 2:2 - 0:0)

Branky a nahrávky: 4. Kolář I (Borer), 23. Markovič, 43. Buchtele (Kousal), 55. Buchtele (Kousal, Radil) - 3. Kadlec (Pospíšil, Valach), 40. Tomica (Dresler), 43. Tomica (Vondrka), 58. Dušek (Vondrka, Krenželok), rozhodující nájezd Vondrka. Rozhodčí: Homola, R. Polák - D. Jelínek, Pešek. Vyloučení: 7:5, navíc Pospíšil (Slavia) 10 min. a do konce utkání. Využití: 1:1. V oslabení: 0:1. Diváci: 9458.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články