Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Touchdown

Pletka vstřelil čtyři góly a vyrovnal plzeňský rekord

Plzeň - Výjimečný zápas prožil ve 48. kole extraligy plzeňský útočník Václav Pletka, který se čtyřmi góly zasloužil o porážku Třince 7:5. Trefil se v každé třetině a v divoké přestřelce s loňským mistrem si nejvíce užil prostřední dvacetiminutovku, během níž skóroval dvakrát. Diváky těšila po celý zápas souhra prvního útoku Plzně, kde vedle levého křídla Pletky zářili na centru Jan Kovář a napravo Radek Duda. Oba si shodně připsali tři asistence.

Václav Pletka se raduje se spoluhráči
zdroj: ČTK autor: Petr Eret

"Co si pamatuji, tak jsem dal v extralize maximálně tři góly. Když jsem byl ale na hostování v první lize v Českých Budějovicích, tak tam jsem už čtyři branky dal. Je to krásný pocit a ještě k tomu jsme tenhle divoký zápas dotáhli do vítězného konce," prohlásil šťastný střelec, který napodobil karlovarského Petra Kumstáta, který se v této sezoně také trefil čtyřikrát.

Za mimořádný gólový apetit bude muset přispět do klubové kasy. "Pokladník Vlasy (Vlasák) už si mě po zápase našel, ale částku radši říkat nebudu," pokračoval dobře naložený odchovanec Mladé Boleslavi, který svým čtyřbrankovým počinem vyrovnal dosavadní plzeňský rekord Milana Voláka ze sezony 1996/97. Pletkův předchůdce tehdy ve 39. kole shodou okolností gólově zazářil také proti Třinci.

Je nám líto, video expirovalo.
48. kolo: Plzeň - Třinec

Západočeši sice po druhé třetině drželi pohodlné vedení 5:1, ale Ocelářům se podařilo v 54. minutě snížit na 5:4. "Ve třetí třetině jsme si to zkomplikovali. Úplně jsme přestali hrát. Nedodržovali jsme taktiku, kterou jsme měli a pustili jsme Třinec do hry," popsal kritický moment utkání dvaatřicetiletý hráč, jenž se na západ Čech přesunul v průběhu tohoto ročníku z Českých Budějovic.

Důrazný forvard branky sázel z předbrankového prostoru a několikrát mu pomohl i šťastný odraz kotouče. "Někdy se to tak sejde a člověku to vyloženě lepí. Puky se ke mně odrážely a dva góly jsem dal do prázdné brány. Je to i o štěstí. Člověk musí být v pravý čas na správném místě a to mi tentokrát vyšlo," snažil se najít příčiny své čtyřgólové exploze hokejista s jedním startem v kanadsko-americké NHL v barvách Philadelphie.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články