Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Buly - debata expertů

Kometa ztratila tříbrankové vedení, Slavii podlehla 3:4

Brno - Hokejisté Komety Brno prohráli v předehrávce 50. kola extraligy se Slavií Praha 3:4 v prodloužení. Rozhodující gól vstřelil po sólovém průniku v 63. minutě Vondrka. Brňané přitom měli po první třetině tříbrankový náskok, ale Slavii výrazně pomohl k úspěchu brankář Furch, který už v 10. minutě vystřídal nejistého Kopřivu.

Slavia začala aktivně. Důrazem a větší agresivitou získala územní převahu a často ohrožovala brankáře Trvaje. I když se Brňanům vrátily do sestavy uzdravené opory Divíšek, Jakub Svoboda, Dlouhý a Jaroslav Svoboda, zápolili domácí v úvodu se založením kloudné akce.

Z křečovitosti ale pomohl brněnským hokejistům brankář Kopřiva, kterého kouč Růžička po téměř šesti týdnech vrátil do role jedničky. V 9. minutě po vhazování ve vlastní obranné třetině se pustil domácí obránce Žižka do sólového útoku a jeho střela vyslaná ještě před modrou čárou proklouzla do slávistické sítě. Kopřiva po chybném zákroku hodně znejistěl, za dalších 34 sekund neudržel kotouč a při dorážce našel Erat skulinu mezi jeho chrániči. Po deseti minutách se tak do branky Slavie postavil Furch, který ale při přesilovce Komety nestačil zareagovat na Eratovu střelu.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Brno - Slavia

V závěru první třetiny si Brňané zkomplikovali situaci po zbytečném fauly obránce Hrušky. Hned po přestávce totiž Slavia početní výhodu zužitkovala, brankáře Trvaje překonal střelou zblízka Dresler. Po gólu hosté ožili, šanci ke zvratu po zpackaném začátku nechtěli pustit z rukou. O sedm minut později opět po Vondrkově akci a Dreslerově přihrávce skóroval Tomica. Kometa začala více spoléhat na útočnou hru, jediným výsledkem ale byla střela Petrovického do tyče.

Také do třetí třetiny vstoupila Slavia aktivněji, Na chvíli ji sice přibrzdilo Vondrkovo vyloučení, ovšem v plném počtu se dostali Pražané proti křečovitě bojujícím domácím hokejistům opět do tlaku. Ten zúročil v 45. minutě vyrovnávacím gólem Sklenář. I když si Kometa vypracovala vyloženější šance, Slavii v rozhodujících chvílích podržel brankář Furch. Závěr zápasu poznamenala nervozita a časté souboje, v prodloužení byla šťastnější Slavia, která tak opustila poslední místo tabulky.

HC Kometa Brno - HC Slavia Praha 3:4 v prodl. (3:0, 0:2, 0:1 - 0:1)

Branky a nahrávky: 9. Žižka, 10. Erat (Petrovický, Holec), 15. Erat (Petrovický, Holec) - 21. Dresler (Vondrka, T. Pospíšil), 27. Tomica (Dresler, Vondrka), 45. Sklenář (Micka, Valach), 63. Vondrka (Kadlec). Rozhodčí: Fraňo, Hribik - Bejček, Charvát. Vyloučení: 7:7. Využití: 1:1. Diváci: 7 200 (vyprodáno).

Hlasy trenérů po utkání:

Zdeněk Venera (Brno): "Ztratili jsme tříbrankové vedení, nemůžeme být proto spokojeni. K náskoku jsme však přišli dost lacino a výsledek po první třetině nebyl vyjádřením poměru sil. Slavia hrála velmi dobře a postupně srovnala skóre. Bohužel štěstíčko se přiklonilo v prodloužení na stranu Slavie."

Jiří Čelanský (Slavia): "Patřil nám úvod utkání, kdy jsme byli aktivnější a lepší. Dobrým pohybem jsme dostali soupeře pod tlak, paradoxně jsme ale po první třetině prohrávali 0:3. Z prvních dvou střel jsme dostali dvě branky. Protože jsme nehráli špatně, tak jsme věděli, že pokud nepolevíme, jsme schopni zápas otočit. Což se nám bojovností a trpělivostí podařilo."

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články