Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Touchdown

Fleischmann vstřelil vítězný gól Floridy, na další přihrál

New York – Český hokejový útočník Tomáš Fleischmann přispěl v nedělním utkání NHL gólem a asistencí k výhře Floridy na ledě New York Islanders 4:1. Hosté rozhodli zápas třemi góly v druhé třetině, Fleischmann si připsal vítěznou trefu, když ve 25. minutě svou osmnáctou brankou v sezoně dostal svůj tým do vedení 2:1. Sedmadvacetiletý rodák z Kopřivnice tak bodoval ve třetím utkání v řadě a pošesté z posledních osmi zápasů, v nichž dohromady zaznamenal tři góly a pět asistencí.

Ilustrační foto
zdroj: ČT sport

Florida navázala na sobotní vítězství nad New Jersey a zvýšila svůj náskok v čele Jihovýchodní divize na čtyři body před druhým Washingtonem, který v neděli odpoledne prohrál 2:3 s New York Rangers. "Odehráli jsme dva povedené zápasy, všechny čtyři formace udržely po celých šedesát minut dobré nasazení," poznamenal Fleischmann. 

Rangers výhrou nad Washingtonem potvrdili svou dominantní pozici ve Východní konferenci, které vévodí už s náskokem sedmi bodů před druhým Bostonem. Proti Capitals si připsali třetí výhru v řadě a sedmou z devíti zápasů.

Michal Neuvirth
zdroj: AP autor: Ryan Remiorz

Washingtonu nebylo nic platných 25 zákroků Michala Neuvirtha, který na poslední chvíli dostal přednost před Tomášem Vokounem, jenž se po rozbruslení necítil dobře. Vítězný třetí gól vstřelil ve 47. minutě ve vlastním oslabení Brandon Prust, který se trefil poprvé po 48 zápasech.

Jubilejní dvacáté vítězství za sebou na domácím ledě vybojovali hokejisté Detroitu, kteří porazili Philadelphii 4:3. Vyrovnali tak rekord NHL, který v sezoně 1929/30 vytvořil Boston a v sezoně 1975/76 ho napodobila už jen Philadelphia.



Detroit si výhrou udržel vedení v celé NHL i v tabulce Západní konference, kde ho však stále pronásleduje St. Louis. V neděli porazilo 3:0 San Jose a ztrácí na Detroit tři body. Klíčovým hráčem Blues byl opět slovenský brankář Jaroslav Halák, jenž zneškodnil všech 25 střel a vychytal páté čisté konto z posledních deseti zápasů a celkově šesté v sezoně.

Jevgenij Malkin uspěl v souboji nejproduktivnějších hráčů NHL se Stevenem Stamkosem a dvěma góly dovedl Pittsburgh k výhře nad Tampou 4:2. Ruský útočník tak zvýšil svůj náskok v čele kanadského bodování na sedm bodů a v pořadí střelců se Stamkosovi přiblížil na rozdíl pěti branek.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články