Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
EP Benátky nad Jizerou

Prospal dále za Columbus, podepsal novou smlouvu

New York - Český hokejový útočník Václav Prospal bude i v příští sezoně hrát v zámořské NHL za Columbus. Zkušený hráč, jenž příští týden oslaví sedmatřicáté narozeniny, podepsal novou roční smlouvu, která mu podle informací deníku Columbus Dispatch zajistí příjem 2,5 milionu dolarů. Její součástí je podle zámořského tisku i klauzule, že nemůže být vyměněn do jiného klubu bez svého souhlasu.

Václav Prospal
zdroj: Getty Images

Dvojnásobný mistr světa přišel do Columbusu před sezonou a hned se stal jednou z opor Blue Jackets. V dosavadních 53 zápasech vstřelil devět branek a přidal 24 asistencí. Je tak druhým nejproduktivnějším hráčem týmu. "Jsme velmi rádi, že Vinny podepsal smlouvu na další rok. Jeho vůdčí schopnosti a výkony na ledě jsou pro nás v této sezoně velkým přínosem," uvedl generální manažer Scott Howson na adresu hráče, který v NHL odehrál za Philadelphii, Ottawu, Tampu, Floridu, Anaheim, New York Rangers a Columbus více než tisíc zápasů.

V NHL strávil Prospal patnáct sezon. "Když jsme začali jednat o nové smlouvě, tak jsme se jej nejdříve ptali, jestli chce u nás zůstat a plnit stejnou roli jako doposud. A on řekl, že je zde rád, stejně jako se u nás líbí i jeho rodině," řekl Howson, který si podle svých slov zároveň dobře uvědomoval, že problémem Prospalova setrvání mohly být špatné výsledky týmu. Columbus je aktuálně jednoznačně nejhorším týmem celé NHL. Je tak pravděpodobné, že tým bude v létě čekat výraznější přestavba. Pozice Prospala je prý ale jasná. "Na tom se nic nezmění. On tady bude tak jako tak," dodal Howson.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články