Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Pardubice přivítají Brno, Budějovice míří na Spartu

Praha - Další tuhé boje se dají očekávat v pátečním 46. kole hokejové extraligy. Horko by mohlo být především na studeném severu pod Ještědem, neboť Liberec v boji na rozhraní první šestky přivítá Zlín. Berani jsou v tabulce sedmí a na svého nejbližšího soupeře ztrácejí jen dva body. V honu za desítkou pokračují Slavia a Litvínov; Pražany čeká výzva v podobě duelu na ledě druhé Plzně, Severočeši hostí Mladou Boleslav. Vedoucí Sparta vyzve doma třetí České Budějovice.

Ilustrační foto

17:30, Plzeň - Slavia

Plzeň pokračuje v testování svých možností před play off. Nejinak tomu bude proti Slavii, která bojuje o naději alespoň na předkolo. "Slavia potřebuje každý bod a těch už ve hře zase tolik nebude. Čekám proto velmi tuhou bitvu, ale já jsem za takový zápas jedině rád, protože to je pro nás pravý test před play off," pochvaloval si kouč Marian Jelínek. Do sestavy se vrací Jeřábek, mimo jsou ale i nadále Vlasák, Havlíček a Andrašovský.

Slavia alespoň částečně odčinila bolestivé domácí klopýtnutí s Litvínovem výhrou 4:1 v Třinci. "V nadcházejícím zápase by měla k bodům vést určitě podobná hra, jakou jsme předvedli tam. Tedy hrát hodně zodpovědně dozadu a pokusit se využít brejky a přečíslení, která se nám naskytnou," nastínil asistent trenéra Ondřej Weissmann.

17:30, Litvínov – Mladá Boleslav

Litvínov ztrácí na desáté místo pět bodů a stále věří, že si po roce zopakuje účast ve vyřazovacích bojích. "Pro nás to bude zápas hodně o psychice. Chceme vyhrát, abychom ještě zůstali v kontaktu na desáté místo. A pokud se tam chceme dostat, musíme doma vyhrávat a k tomu se pokusit přivézt nějaké body z venku," řekl klubovému webu trenér Jiří Kučera.

Mladá Boleslav vyhrála čtyři z posledních pěti zápasů, získala přitom 12 bodů a také v Litvínově chce vylepšit svou pozici na chvostu tabulky. "Chceme mít na konci základní části co nejvíce bodů," řekl trenér Petr Novák, podle něhož je účast Mladé Boleslavi v předkole play off už jen v oblasti teorie. "Ale nevzdáváme to, když bude těch co nejvíc bodů stačit na desítku, tak budeme oslavovat," doplnil.

17:30, Kladno - Třinec

Kladno doma s mistrovským Třincem už pětkrát za sebou nebodovalo. Jinak se Rytířům ale v sezoně na jejich ledě daří, z posledních čtyř zápasů získali deset bodů. Nedělní duel s Vítkovicemi měli také dobře rozehraný, ale přes vedení 3:0 prohráli 3:4 po samostatných nájezdech. Středočeši doma za čtyři zápasy vstřelili 12 zápasů a za stejný počet utkání venku jen dva, z toho jeden v nájezdech. "Komplikujeme si tím možnost dostat se do desítky," řekl asistent trenéra Jiří Kopecký.

Třinci se stále více vzdaluje šance na přímý postup do čtvrtfinále a udržet při životě ji může jedině výhra nad Kladnem. Mistr však ničí sám sebe střeleckou nemohoucností; jen ve dvou z minulých sedmi zápasů dokázal skórovat více než jednou a góly chybí týmu trenéra Jana Tlačila k bodovému zisku. A to i přesto, že se Ocelářům vylidnila marodka a až na dlouhodobě zraněného Semana jsou kompletní.

18:00, Pardubice - Brno

Pardubice chtějí proti Brnu potvrdit nadvládu, kterou nad Jihomoravany v sezoně mají - přenechali jim jediný bod, přičemž Kometa pokaždé jen jednou skórovala. Velmi pozitivní na soutěži podle něj je, že se stále o něco hraje. "Budeme vycházet ze zabezpečené obrany a pokusíme se neinkasovat jako první," poodhalil taktiku Ladislav Lubina. Trenéři se musejí obejít bez obránce Sičáka, ale k dispozici mají Havíře a navrátilce Cetkovského. Pro závěr sezony navíc Pardubice získaly na střídavý start z Jihlavy obránce Kalába s Grundmanisem, z Ústí nad Labem beka Kloboučka a do útoku Moskala z Hradce Králové.

Kometa bojuje o každý bod, který by pomohl udržet místo v předkole. "Nemáme snadnou situaci, neboť Pardubice na domácím ledě hrají velmi dobře. My naopak zápolíme s rozsáhlou marodkou a na hráčích se již projevuje i náročný lednový program tří zápasů v každém týdnu," řekl kouč Brna Zdeněk Venera, který stále postrádá trojici útočníků Divíšek, Dlouhý a Jaroslav Svoboda.

18:30, Sparta – České Budějovice

Sparta si i přes dvě poslední těsné porážky nadále užívá extraligového výsluní. Nyní ji prověří České Budějovice. "V posledním vzájemném duelu na našem ledě nás dokázali porazit, takže uděláme všechno pro to, abychom získali tři body. Čeká nás soupeř, který se v této sezoně pohybuje na špici tabulky a třetí místo je odrazem jeho kvality," uvedl trenér Josef Jandač. V sestavě budou opět chybět zadáci Jan Hanzlík s Krstevem.

České Budějovice naposledy prohrály doma s Pardubicemi. "Byl to ovšem vyrovnaný zápas. Vytvořili jsme si i dostatek brankových příležitostí, ale bohužel žádnou z nich neproměnili," litoval kouč František Výborný. Pozitivní zprávou pro Jihočechy je možný návrat Kotalíka na led. Připraven by měl být i gólman Jakub Kovář, jenž musel v poslední třetině zápasu s Pardubicemi vystřídat. K marodům Podlešákovi s Martynkem se ovšem přidali obránci Mikuš s Vydareným.

18:30, Liberec - Zlín

Liberec si dvěma výhrami zvedl sebevědomí, které se mu bude v duelu proti Zlínu hodit. "Určitě se nám díky tomu alespoň částečně vrátila pohoda, ale zároveň panuje také určitá nervozita, neboť nás čeká velmi důležité utkání se Zlínem. Jde o urputného soupeře," řekl asistent trenéra Filip Pešán. Na marodce jsou Bartovič, Kajínek a Krejčík. Kvůli dalšímu vyššímu trestu v sezoně - v pořadí již čtvrtému - nebude hrát ani obránce Štich.

Také Zlínští si dobře uvědomují důležitost zápasu. "Soupeř má pouze o dva body více. Úspěch by nám hodně pomohl," řekl kouč Rostislav Vlach. Jeho svěřenci se už dostali z výsledkové krize. "Liberec dává hodně gólů, prim v týmu hraje Nedvěd, kolem nějž se všechno točí. Pro nás bude nepříjemný přechod na úzké kluziště, neboť doma hraje Liberec nesmírně agresivně," tvrdí Vlach, který se musí obejít bez brankáře Horčičky, jenž má poraněný prst. Chybí také útočníci Čech a Kubiš.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články