Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
ČEZ Extraliga 2023/2024

Karlovy Vary zdolaly Slavii, dařilo se i Boleslavi a Kometě

Praha - Hokejistům Karlových Varů se podařilo v 41. kole hokejové Tipsport extraligy porazit pražskou Slavii 4:3 v prodloužení. Protrhly tak čtyřzápasovou smolnou sérii, stále ale mají na dně již pětibodové manko. Brněnská Kometa dovedla do vítězného konce utkání s Třincem 1:0. Vítěznou branku vstřelil v 22. minutě Čermák. Papírově slabšímu týmu se podařilo vyhrát i ve Zlíně, kde Mladá Boleslav rozstřílela šesté PSG překvapivě 4:1. Hokejistům Vítkovic se podařilo prolomit osmnáctizápasovou bodovou sérii Plzně, zvítězili 5:3. Vítězně vzešla z utkání i pražská Sparta, která dva body urvala v prodloužení po bezbrankové remíze s Kladnem. V poslední zápase potom Bílí tygři Liberec porazili po samostatných zájezdech Pardubice 4:3.

Utkání Vítkovice - Plzeň
zdroj: ČTK autor: Jaroslav Ožana

Hokejisté předposlední Mladé Boleslavi vyhráli ve 41. kole extraligy na ledě šestého Zlína 4:1 a potřetí za sebou naplno bodovali. Berani si naopak připsal sedmou porážku z posledních osmi utkání. Třemi asistencemi se na výhře Středočechů podílel útočník Jaroslav Balaštík, který v Bruslařském klubu hostuje v této sezoně právě ze Zlína.

Sestřih utkání a ohlasy

PSG Zlín - BK Mladá Boleslav 1:4 (1:1, 0:1, 0:2)

Branky a nahrávky: 10. Kubiš (Roman Vlach) - 2. Pabiška (Balaštík), 24. Mozík (Stieler, Jiránek), 42. Podkonický (Pabiška, Balaštík), 56. Bahenský (Balaštík).
Rozhodčí: Hrubý, Mikula - Barvíř, Blümel. Vyloučení: 6:4. Využití: 0:1. Diváci: 6169.

Josef Turek (Zlín): "Do zápasu jsme nevstoupili moc dobře i přesto, že jsme na to hráče upozorňovali. Pak jsme sice vyrovnali na 1:1, ale druhá třetina byla z našeho pohledu slabší. Hráči bojovali, ale naše hra nebyla pěkná na pohled. Neproměnili jsme dvě trestná střílení a prohráli dost důležitý zápas. Musíme zapracovat hlavně v obranné činnosti, neboť jsme při ní propadli při druhém inkasovaném gólu a nestalo se to poprvé. Máme před sebou dalších 11 zápasů, které budou moc těžké."

Petr Novák (Mladá Boleslav): "Přijeli jsme sem se stejnou taktikou, s jakou jsme uspěli proti Zlínu doma. Pokrýt klíčové útočníky soupeře a vyrážet do protiútoků. To se nám podařilo stejně jako zopakovat výsledek z domácího ledu. Měli jsme výborný vstup do zápasu, kdy jsme po tlaku soupeře dali z protiútoku gól. Taky se nám vydařil vstup do třetí třetiny, kdy jsme zvýšili na 3:1. Nás to uklidnilo a domácí znervózněli. Ubránili jsme přesilové hry, kterých jsme se chtěli vyvarovat, neboť víme o síle Zlína v přesilovkách. V nepříjemných situacích nás podržel brankář Jaroslav Hübl. Vše co jsme si řekli, jsme odehráli. Hráčům chci za disciplinovaný a předvedený výkon poděkovat. To všechno vedlo k tomu, že si odvážíme tři body a jsme za to rádi."

Je nám líto, video expirovalo.
HC Energie Karlovy Vary - HC Slavia Praha

Hokejisté Brna porazili na domácím ledě Třinec 1:0, když jedinou branku vstřelil ve 22. minutě Leoš Čermák. Oporou Komety v kritických chvílích byl brankář Jiří Trvaj, který vychytal svou třetí nulu v této sezoně. Oceláři po úterní domácí výhře 1:0 nad Libercem v druhém utkání pod vedením nového trenéra Jana Tlačila tentokrát stejným výsledkem prohráli.

Sestřih a ohlasy utkání

HC Kometa Brno - HC Oceláři Třinec 1:0 (0:0, 1:0, 0:0)

Branka a nahrávka: 22. L. Čermák (Holec). Rozhodčí: Konc, Kubuš (oba SR) -
Bláha, Čech. Vyloučení: 3:7, navíc Varaďa (Třinec) 10 min. Bez využití.
Diváci: 7200 (vyprodáno).

Lubomír Oslizlo (Brno): "Dosáhli jsme velice důležitého vítězství. Tak vydařenou první a druhou třetinu jsme v letošní sezoně ještě v Brně nesehráli. Nebylo to jen přesilovkami, hráli jsme dobře i pět na pět. Chybělo tomu jen koření hokeje, kterým jsou góly. Škoda, že jsme šance nevyužili. V poslední třetině nás soupeř naopak sevřel a jen jsme se bránili. V rozhodujících chvílích nás podržel brankář Trvaj. Nový hráč Hruška odvedl velmi dobrý výkon, který jsme od něj očekávali. Jaroslav Svoboda má pohmožděnou krční páteř, v nejbližších zápasech nebude hrát. Má tržné rány v obličeji, ale zranění není vážnějšího charakteru."

Pavel Janků (Třinec): "První třetinu byla Kometa jasně lepší. Pomohli jí k tlaku i naše čtyři vyloučení. Hráli jsme pod velkým tlakem, výborně nám zachytal Hamerlík. První dvě třetiny jsme hráli hodně pasívně, Brno mělo hodně šancí. Spokojeni jsme byli herně pouze s poslední třetinou, kdy jsme si vytvořili tlak i nějaké šance. Bez gólu se vyhrát ale nedá. Škoda, že mi moje trenérská premiéra nevyšla."

Utkání Liberec - Pardubice
zdroj: ČTK autor: Radek Petrášek

Hokejisté Vítkovic zdolali Plzeň 5:3 a dokázali přerušit sérii Indiánů, kteří předtím osmnáct zápasů v řadě bodovali. Dvěma góly se na tom podílel kanonýr Viktor Ujčík.

Sestřih utkání a ohlasy

HC Vítkovice Steel - HC Plzeň 1929 5:3 (3:1, 1:1, 1:1)

Branky a nahrávky: 8. Štefanka (Voráček), 9. Ujčík (Klimek, Burger), 12. Kasík (Ovčačík, J. Káňa), 21. Burger (Kudělka), 54. Ujčík (Burger) - 11. Pletka (Duda, Vykoukal), 37. Dvořák (Jeřábek), 41. Jan Kovář (Duda). Rozhodčí: Minář, Polák - Gebauer, Lederer. Vyloučení: 9:8, navíc Malík 10 min. - Johnson 10 min. a do konce utkání. Využití: 3:1. Diváci: 4547.

Zdeněk Moták (Vítkovice): "Měli jsme velké problémy oddělit soupeře od kotouče u nás v pásmu. Ve druhé třetině jsme mohli náš náskok 4:1 ještě navýšit, ale neproměnili jsme několik velmi dobrých šancí. Třetí gól v úvodu poslední třetiny nás poslal psychicky dolů, ale pátá branka nás zachránila. Podali jsme bojovný výkon, proti Plzni se nezískávají body lehce."

Milan Razým (Plzeň): "Do utkání jsme vstoupili špatně. Pustili jsme domácí do dvougólového vedení a to bylo nakonec rozhodující. Po kontaktní brance jsme měli tlak i několik šancí, domácí jednou zachránila i tyčka. Pátá branka utkání rozhodla."

Hokejisté Sparty porazili Kladno 1:0 v prodloužení. Stejně jako v prvním klání sezony na ledě Pražanů nepadl gól v základní hrací době, o první výhře Sparty ve vzájemných zápasech tohoto ročníku rozhodl v čase 62:09 při přesilovce bek Troy Milam. Derby vidělo i díky akci "Sparta vzdává hold", při níž měli členové záchranných a bezpečnostních složek vstup zdarma, téměř 11 tisíc diváků.

Sestřih a ohlasy utkání

HC Sparta Praha - Rytíři Kladno 1:0 v prodl.

Branka a nahrávka: 63. Milam (Tenkrát). Rozhodčí: Blecha, Jeřábek - Hlavatý, Tošenovjan. Vyloučení: 6:7. Využití: 1:0. Diváci: 10.690.

Richard Žemlička (Sparta): "Nepotvrdili jsme výkony z posledních zápasů, kdy jsme hráli velice dobře a padali nám tam i góly. Kladno dnes odehrálo vynikající zápas, nepouštělo nás do šancí. Když už jsme nějaké měli, netrefili jsme bránu. Odražené puky nám nechodily na hokejky. V poslední třetině bylo pro nás důležitým momentem, že jsme ubránili šest minut v oslabení, i tři čtvrtě minuty pět na tři. V závěru zápasu jsme chtěli rozhodnout, ale Kladno dobře bránilo. Skončilo to až díky jedné dobré střele od modré čáry."

Petr Tatíček (Kladno): "Věděli jsme, že Sparta je mančaftem, který vede soutěž, proto jsme sem přijeli s určitou pokorou a respektem, i když se nám proti nim dařilo, ale to nic neznamenalo. Soupeř se mohl v první třetině dostat do vedení, my jsme to se štěstím ubránili, pak jsem trošku změnili náš styl a podařilo se nám hru srovnat. Poté to bylo o štěstí, že kdo dá první gól, ten už asi vyhraje."

Utkání Sparta - Kladno
zdroj: ČTK autor: Stanislav Peška

Hokejisté posledních Karlových Varů po čtyřech zápasech bez bodu zabrali a porazili pražskou Slavii 4:3 v prodloužení. V čase 62:21 rozhodl v přesilovce Petr Gřegořek. Energie sahala v zápasech po třech bodech, ale 90 sekund před koncem třetí třetiny vynutil nastavení Michal Vondrka. Karlovy Vary i přes výhru ztrácejí na třináctou Mladou Boleslav už pět bodů.

Sestřih a ohlasy z utkání

HC Energie Karlovy Vary - HC Slavia Praha 4:3 v prodl. (1:1, 2:1, 0:1 - 1:0)

Branky a nahrávky: 19. Mikeska (Lučka, Dej), 28. Kumstát (Zaťovič, Pech), 35. Pech (Skladaný), 63. Gřegořek (Pech, Zaťovič) - 9. Jaškin (Roth, T. Hertl), 25. Dresler (V. Růžička ml., Kůrka), 59. Vondrka (Kadlec, Alinč). Rozhodčí: Smitka, Šindler - Bádal, Pouzar. Vyloučení: 5:8. Využití: 2:1. Diváci: 2643.

Martin Pešout (Karlovy Vary): "Nepovedla se nám první půlka zápasu. Málo jsme bruslili, nebyli jsme agresivní, nenutili jsme soupeře k chybám. Bylo dobře, že se nám podařilo dvakrát vyrovnat. Kdyby nám soupeř utekl o dvě branky, už bychom se asi nedokázali vrátit do zápasu. V druhé polovině zápasu se nám takzvaně rozjely nohy, začali jsme soupeře napadat, za což jsme byli odměněni vedením. Přestože jsme v posledních minutách ztratili výhru v základní hrací době, velice si vítězství vážíme, jelikož Slavia předváděla v posledních zápasech výborné výkony."

Jiří Čelanský (Slavia): "Dnešní prohra nás mrzí, protože pro nás to bylo velice důležité utkání. Klíčové momenty zápasu bych shrnul do dvou bodů. Dvakrát jsme vedli, bohužel jsme se nedostali jít do dvoubrankového vedení. A druhým důvodem, který nás stál body, byla špatná disciplína."

Hokejisté Liberce porazili díky dvěma trefám Petra Nedvěda Pardubice 4:3 po samostatných nájezdech. Liberecký kapitán zabránil třetí prohře svého týmu v řadě, když v 55. minutě vyrovnáním na 3:3 vynutil prodloužení a rozhodl i v rozstřelu. Východočeši i přes porážku posedmé za sebou bodovali.

Sestřih utkání a ohlasy

Bílí Tygři Liberec - HC ČSOB Pojišťovna Pardubice 4:3 po sam. nájezdech(1:1, 1:2, 1:0 - 0:0)

Branky a nahrávky: 11. T. Urban (Kudrna, Trončinský), 29. Kudrna (Trončinský, Bartovič), 55. P. Nedvěd (Bartovič, Trončinský), rozhodující sam. nájezd P. Nedvěd - 19. Radil (Benák, Somík), 27. Kousal (Buchtele, Jánský), 37. Kolář I (Somík). Rozhodčí: Hradil, Lacina - Jindra, Kostka. Vyloučení: 9:8. Využití: 1:1. V oslabení: 0:1. Diváci: 6521.

Filip Pešán (Liberec): "Vlétli jsme do první třetiny aktivně a tato část se nám celkově podařila. Pak jsme trochu polevili, ale opět Marek Pinc skvěle zachytal. V závěru byl fenomenální Petr Nedvěd, který zápas rozhodl."

Ladislav Lubina (Pardubice): "Viděli jsme parádní utkání, nasazení, rychlost a tvrdost. Takhle má vypadat hokej. Mrzí mě, že nevezeme tři body, ale měli jsme k nim dnes blízko. Kdybychom zvládli některé gólové příležitosti, tak jsme si z Liberce odvezli více než jeden bod."

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články