Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Vokouna vyhnaly z branky čtyři góly Los Angeles

Los Angeles - Český hokejový brankář Tomáš Vokoun počtvrté v sezoně nedochytal zápas NHL. V pondělním duelu na ledě Los Angeles inkasoval čtyři góly z 27 střel a po dvou třetinách ho vystřídal krajan Michal Neuvirth. Washington nakonec prohrál 2:5.

Los Angeles - Washington
zdroj: ČTK/AP

Capitals přitom vstoupili do utkání dobře a už v druhé minutě vedli po gólu Marcuse Johanssona. O deset minut později však vyrovnal Kyle Clifford a 34 sekund před první sirénou dostal Kings do vedení Anže Kopitar. V druhé třetině pak domácí zúročili převahu dalšími dvěma góly. Do třetí části poslal hostující trenér do branky Neuvirtha, který si tak zachytal poprvé od 26. prosince. Na obrat už se však Capitals nevzmohli a po předchozích čtyřech výhrách podruhé za sebou prohráli.

Los Angeles si naopak připsalo druhou výhru v řadě, ale teprve potřetí z posledních 22 zápasů vstřelilo během 60 minut více než dva góly. Po New York Islanders jsou druhým nejhůře střílejícím týmem v lize.

Ve druhém pondělním zápase zářil gólman Scott Clemmensen, který 25 zákroky dovedl Floridu k výhře 2:1 nad Vancouverem. Rozhodující gól souboje nejlepšího týmu Jihovýchodní divize s lídrem Severozápadní divize vstřelil už v 31. minutě v přesilové hře Marcel Goc. Ve třetí třetině Panteři těsný náskok hájili zuby nehty, Vancouver měl jasnou převahu a přestřílel domácí v poměru 14:2. Clemmensen ale odolal a zejména díky němu nakonec Florida jednobrankové vedení udržela až do konce.

"Nevím, co k tomu dodat. Scott zastavil úplně všechno. Byl pokaždé ve správný čas na správném místě. Víme, že se na něho můžeme spolehnout v každém utkání, ale dnes chytal opravdu fantasticky," pochválil spoluhráče autor vítězného gólu Goc.

Výsledky NHL

Los Angeles - Washington 5:2 (2:1, 2:0, 1:1)

Branky: 12. Clifford, 20. Kopitar, 24. Johnson, 37. Stoll, 52. Justin Williams -2. a54. Marcus Johansson (na druhou Hamrlík). Tomáš Vokoun odchytal za Washington 40 minut, z 27 střel inkasoval 4 góly a úspěšnost zásahů měl 85,2 procenta, Michal Neuvirth odchytal za Washington 20 minut, z 8 střel inkasoval 1 gól a úspěšnost zásahů měl 87,5 procenta. Střely na branku: 35:22. Diváci: 18.118.

Florida - Vancouver 2:1 (0:1, 2:0, 0:0)

Branky: 26. Kulikov, 31. Goc - 4. Weise. Střely na branku: 22:26. Diváci: 16 712.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články